Žalioji valstietė Burokienė Afrikoje, drauge su Ukraina, kirs skaudų smūgį Rusijai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/zalioji-v... 2023-10-21 19:51:00, skaitė 385, komentavo 2

Žalioji valstietė Burokienė Afrikoje, drauge su Ukraina, kirs skaudų smūgį Rusijai

Žalioji valstietė Guoda Burikienė penkiaspalvės fone LR Seima sako kalbą.

Žalioji valstietė, Seimo delegacijos Tarpparlamentinėje Sąjungoje pirmininkė Guoda Burokienė išvyko į Afriką – Angolos miestą Luandą. Ten dalyvaus 147-ojoje Tarpparlamentinės Sąjungos Asamblėjoje ir su ja susijusiuose renginiuose.

G. Burokienė – „Dvylika plius“ geopolitinės grupės, jungiančios 47 demokratiškas valstybes, valdybos narė, šios geopolitinės grupės atstovė Nuolatiniame darnaus vystymosi komitete ir šio komiteto valdybos narė.

„Būsima 147-oji Tarpparlamentinės Sąjungos Asamblėja – ypač reikšmingas parlamentinio matmens renginys, galintis tapti lūžio tašku, apspręsiančiu ir šios pasaulinės organizacijos ateitį“, - prieš kelionę pranešė žalioji valstietė.

Moteris taip pat informavo, kad Afrikoje ji kartu su Ukraina sieks, kad Rusija būtų nušalinta nuo minėtos organizacijos veiklos.

„Kartu su Ukrainos Aukščiausiosios Rados delegacija pateikėme Tarpparlamentinės Sąjungos statuto ir taisyklių pakeitimų siūlymus, kurie leistų suspenduoti valstybes nares, pažeidusias tarptautinius įsipareigojimus. Neabejoju, kad tai yra būtini žingsniai, užtikrinsiantys, kad tokios šalys kaip Rusija, sulaužiusi visus tarptautinius įsipareigojimus ir pamynusi žmogaus teises, būtų nušalintos nuo organizacijos veiklos“, - atskleidė G. Burokienė.