Nausėda saugumiečiams papasakojo, kas lemia jų ligšiolinę sėkmę

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nauseda-s... 2023-10-26 14:52:00, skaitė 372, komentavo 0

Nausėda saugumiečiams papasakojo, kas lemia jų ligšiolinę sėkmę

Gerovės valstybės kūrėjas, Sąjūdžio laikais įstojęs į TSRS komunistų partiją, Gitanas Nausėda lankėsi Valstybės saugumo departamente, kur pasveikino žvalgus artėjančios 105-osios jų profesinės šventės proga.

„Žinau, kad Jūsų ligšiolinę sėkmę lemia nesibaigiančios darbo valandos, kruopštūs tyrimai, begalinis ryžtas, pasišventimas ir noras siekti tobulybės. Todėl šiandien noriu pasakyti: ačiū už Jūsų tarnybą, žvalgai“, - saugumiečiams pasakė valstybės lyderis.

Šalies vadovas apžvelgė 105-uosius moderniosios Lietuvos žvalgybos metus, kurie, pasak G. Nausėdos, nebuvo lengvi ir kuriuos galima pavadinti geopolitinių žaizdų atsinaujinimo metais.

„Smurtas grįžo plačiu lanku nuo Balkanų iki Pietų Kaukazo ir Artimųjų Rytų. Grįžta imigracijos spaudimas Europai, kyla terorizmo grėsmės lygis. Vėl pažeistos kritinės komunikacijos linijos Baltijos jūros dugne. Ir net kai atrodė, kad kaimyniniai režimai mūsų nebenustebins, mums teko aiškintis „Vagnerio“ galvažudžių planus“, - papasakojo šalies vadovas.

Pasak vyriškio, „mūsų akivaizdoje besikeičiančiame pasaulyje bus daugiau galios politikos, nacionalinių interesų ir konkurencijos, taisyklių laužymo ir perrašinėjimo, o visa tai vyksta didžiulio technologinio virsmo, iš pagrindų keičiančio mūsų visų kasdienybę, kontekste“.

„Todėl ir 106-aisiais Lietuvos žvalgybos metais, žvalgantis į artėjantį 110-ąjį jubiliejų, negaliu Jums pažadėti lengvos tarnybos. Šiomis dienomis Lietuvos piliečiams kaip niekad reikia Jūsų kaip skydo nuo politinio ekstremizmo, terorizmo, išorinio politinio kišimosi, ekonominio manipuliavimo ir pačių įvairiausių nacionalinio saugumo grėsmių“, – pabrėžė G. Nausėda.