Fiokla Kiure: į Europą atšliaužia modernusis antisemitizmas.

Autorius: Vilma Fiokla Kiure Šaltinis: https://www.facebook.com/fiokl... 2023-10-29 00:39:00, skaitė 557, komentavo 12

Fiokla Kiure: į Europą atšliaužia modernusis antisemitizmas.

Peržiūriu vaizdo įrašą iš Londono, kuriame palestiniečių rėmėjai plėšo plakatus su pagrobtų Izraelio vaikų nuotraukomis ir nesistebiu, kad dauguma žydų skelbdami įrašus socialiniuose tinkluose – atjungia komentarus. Iš kokios šalies jie berašytų, visi susiduria su bjauriais komentarais ir neapykanta.

Ir bus tik blogiau, nes į Europą atšliaužia modernusis antisemitizmas. Tiksliau, jis visada tūnojo, tik įgavo rafinuotesnes formas. Jis apsimeta gėriu ir atjauta, jis dedasi palaikantis silpnesnį. Tik kuo tai skiriasi nuo tarpukario antisemitizmo, kai jo skleidėjai kaltino žydų bankininkus išnaudojant pasaulio mažutėlius, kai badė pirštais į Rotšildą, supirkinėjusį žemes būsimai Izraelio valstybei? Tas pats „super power“ naratyvas, koks dabar vystomas, kalbant apie „klastingą“ Izraelį apšaudantį ligonines.

Žmonės, kas jums darosi? Nejau manote, kad moderni, civilizuotos, demokratinės valstybės kariuomenė specialiai ir barbariškai žudo civilius? Nors iš kitos pusės, manykite ką norite, nes jūsų nuomonės žydai nebepaisys. Tokie kaip jūs jau ištylėjo Holokaustą ir išgyvenę žydai suprato, kad tik jie patys už save. Kad jokios tarptautinės organizacijos piršto nepajudins, kad apgintų žydus, kaip nutiko IIWW laikais. Kad didieji humanistai tylės, kaip tylėjo per Holokaustą. Tyli ir tylėjo net tie, kurie pastatė akademines karjeras ant žydų literatūros ar filosofijos. Nepatikėsit, bet po hamas išpuolio tylėjo net tie, kurie nevengė demonstruot meilės žydams minėdami Holokausto aukas Paneriuose.

Neįsivaizduoju kaip ir kada po mūsų šalį išplito antisemitizmas, nes nepasitikėjimas žydais, nesugebėjimas išreikšti palaikymo ir yra tai. Ginčykitės iki pažaliavimo, prikaišiokite sionistus ir dabartinę Izraelio valdžią, bet jūs neišsisuksite, nes hamas užpuolė visus žydus. Izraelyje įvyko pogromas ir žudynės neregėtos nuo IIWW laikų ir žydai dabar susivienijo aplink vėliavą, kaip ir nutinka užpuolus šalį. Ir tylėdami jūs renkatės blogį, kuris atšliauš ir į jūsų namus.

Ir nesuprantu, kodėl lietuviai nesiklauso gyvų liudijimų iš žydų, kurie gyvena šalia, ar tų, kurie iš Izraelio mums rašo lietuviškai apie sitauciją Gazoje, o taip inirtingai medžioja aldžezyrų ar BBC medžiagą, kad išlaikyt savo nuomonę.