Nausėda ir Co daro viską, kad Lietuvos žmonės būtų kuo geriau pasirengę karo pradžiai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nauseda-i... 2023-11-07 18:16:00, skaitė 436, komentavo 1

Nausėda ir Co daro viską, kad Lietuvos žmonės būtų kuo geriau pasirengę karo pradžiai

G. Grybauskaitės (kairėje) K. Budrys visada pasižymi tvarkinga šukuosena.

Nors karas Ukrainoje tęsiasi jau daugiau negu pusantrų metų, Lietuvoje tik dabar atsirado planas, kaip reikės elgtis, kai karas vyks jau ir mūsų valstybėje.

Tačiau geriau vėliau, negu niekada.

LT teritorijos administratoriai kūrė šį planą negailėdami jėgų, kad karui būtume pasiruošę kuo geriau.

Siekiama, kai prasidės karas, kad kiekvienas pilietis, kiekviena privati firma bei valdiška įstaiga, žinotų ką daryti, ką reikia daryti.

Todėl dabar, kai jau planas yra, visi žino, kaip reikės kiekvienam elgtis, kokią misiją kiekvienas privalės vykdyti, kai karas vyks jau ir Lietuvos teritorijoje.

Minėta planą pristatė visada tvarkingos šukuosenos, buvęs VSD direktoriaus pavaduotojas, dabar Gerovės valstybės kūrėjo, iki šiol neatsimenančio, ar išstojo iš TSRS komunistų partijos, ar neišstojo, Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Kęstutis Budrys.

„Pagrindinis ir didysis šios dienos posėdžio klausimas – valstybės gynimo plano patvirtinimas, šiandien VGT jam pritarė, patvirtino, ir tai reiškia, kad Lietuvoje turime viešą, paprastą ir visiems prieinamą dokumentą, kuris pasako, kaip valstybė mato save karo metu ir kiekvieno piliečio ar organizacijos įsitraukimą“, - po lapkričio 6 d. VGT posėdžio pasakė K. Budrys.

K. Budrys vyriausiojo patarėjo pareigas pradėjo eiti prieš pat Rusijos karinę intervenciją į Ukrainą 2022 m. vasario 24 d., t.y. nuo vasario 17 d.

Anksčiau K. Budrys yra dirbęs ir oficialios Rusijos Federacijos valstybės paslapties, prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėju Nacionalinio saugumo grupėje. Moteris vėliau jį ir paskyrė padirbėti VSD direktoriaus pavaduotoju.

Daugiau apie tai 2023 11 07 ekspertai.LIVE tiesioginėje laidoje „2K+“, kurią bus galima žiūrėti ekspertai.eu TELEGRAM kanale ČIA (kas neturi, instaliuokitės programėlę).

Susiję:

Nausėdos dešinioji ranka Lietuvos gyventojus perspėjo – reikia veržtis diržus ir ruoštis ilgam karui