Nausėda Pakruojyje: Lietuva turi auginti investicijas į gynybos pramonę

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nauseda-p... 2023-11-08 15:18:00, skaitė 415, komentavo 3

Nausėda Pakruojyje: Lietuva turi auginti investicijas į gynybos pramonę

Gerovės valstybės kūrėjas Gitanas Nausėda, iki šiol neatsimenantis, ar išstojo iš TSRS komunistų partijos, ar neišstojo, lapkričio 7 d. su komanda dirbo Pakruojyje.

Susitikime su Pakruojo rajono savivaldybės meru Sauliumi Margiu ir rajono vadovybe Prezidentas aptarė kelių būklę rajone, švietimo ir sveikatos reformos bei regioninių plėtros programų eigą, kitus rajonui aktualius klausimus.

Valstybės lyderis apsilankė AB „Detonas“ Pakruojo padalinyje, kur su įmonės vadovybe aptarė jos galimybes prisidėti prie Lietuvos gynybos pramonės pažangos, taip pat galimybes dalyvauti Ukrainos atstatymo programose.

Pasak vyriškio, „vienas svarbiausių veiksnių užtikrinant šalies saugumą ir gynybą yra gynybos priemonių prieinamumas nepriklausomai nuo besikeičiančios tarptautinės politikos ir saugumo aplinkos, taip pat technologinis pranašumas prieš potencialų priešininką“.

„Nacionalinė gynybos pramonė yra neatsiejamas ir itin svarbus šalies saugumo ir gynybos elementas, užtikrinantis gynybos priemonių prieinamumą bei didesnę autonomiją priimant sprendimus. Lietuva turi auginti savo investicijas į gynybos pramonę dar ir dėl to, kad jos sukuria galimybę technologinei pažangai kitose ekonomikos šakose, prisideda prie visos šalies ekonomikos plėtros“, - Pakruojyje informavo G. Nausėda.

Šalies vadovas pažymėjo, kad Valstybės gynimo tarybos patvirtintas Visuotinės valstybės gynybos planas, kuriuo apibrėžiamas piliečių organizacijų, valstybės institucijų bei kiekvieno ūkio subjekto vaidmuo ginant valstybę, duos papildomą impulsą glaudiems Krašto apsaugos ministerijos santykiams su Lietuvos gynybos pramonės įmonėmis, taip pat su įmonėmis, gaminančiomis dvejopos paskirties produkciją, bei leis sukurti galimybes naujoms sinergijoms.