Ilgamečiui kartvelų tautos siekiui atsisakyti didelės dalies nepriklausomybės, uždegta žalia šviesa

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/ilgameciu... 2023-11-09 16:03:00, skaitė 474, komentavo 2

Ilgamečiui kartvelų tautos siekiui atsisakyti didelės dalies nepriklausomybės, uždegta žalia šviesa

Europos Sąjungos (ES) vykdomoji institucija rekomendavo valstybėms narėms pradėti oficialias derybas dėl Ukrainos ir Moldovos narystės, o Sakartvelui (buvusi Gruzija – ekspertai.eu past.) suteikti šalies kandidatės statusą.

Todėl tūkstančiai žmonių Sakartvele lapkričio 8 d. susirinko į mitingą, kuriame išreiškė paramą siekiui, jog valstybė atsisakytų didelės dalies nepriklausomybės.

Katveliečiai (buvę gruzinai – ekspertai.eu past.) labai trokšta kuo greičiau tapti Europos Sąjungos (ES) piliečiais.

Ministras pirmininkas Iraklis Garibašvilis ir Sakartvelo prezidentė Salomė Zurabišvili pasveikino šalį su istorine pergale.

S. Zurabišvili kreipėsi į minią, susirinkusią į proeuropietišką mitingą prie prezidento rūmų sostinėje Tbilisyje ir mojuojančią Sakartvelo ir ES vėliavomis.

Ji perskaitė peticiją, kurią bus galima pasirašyti ir kurioje Europos sostinės raginamos suteikti Sakartvelui oficialią narystės galimybę.

„Raginame Jus suteikti mūsų tautai kandidatės statusą, atsižvelgiant į ilgamečius kartvelų tautos siekius ir nepalaužiamą jos žmonių valią“, – rašoma minėtoje peticijoje.

Tiesa, Sakartvelo gyventojams, prieš jų šaliai tampant Bendrijos nare, dar reikės išspręsti nemažai problemų. Viena svarbiausių tokių problemų – kartveliečiai privalo nustoti mušti kitoniškus žmones ir pradėti išpažinti europietiškas vertybes, gerbti kitoniškų teises ir laisves.

P. S. Žiaurūs vaizdai, kaip kartveliečiai elgiasi su kitoniškais (N-18)t.me/ekspertaiTelegram/5322

Keli susiję:

Sakartvelo gėjus talžo nuolatos. Kodėl Lietuva tyli?    



Bandymas suorganizuoti kitoniškų žmonių paradą Sakartvele ir vėl patyrė fiasko

Patarimas Gruzijos gėjams – persikelkite į Lietuvą