500 Eurų kupiūrai – kaput!

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://LDiena.lt... 2016-04-27 11:44:12, skaitė 4311, komentavo 0

500 Eurų kupiūrai – kaput!

Ateinančią savaitę, gegužės 4 dieną, yra šaukiama Europos centrinio banko (ECB) tarybos posėdis. Dienotvarkėje: 500 euro-kupiūros likimas. Šiandien laikraštis Handelsblatt pranešė, kad 500 euro-kupiūros likimas nuspręstas: jai - kaput! ECB laikraščiui Handelsblatt atsisakė komentuoti šia informaciją. Autoriaus giliu įsitikinimu, 500-euro banknotų naikinimas yra bankininkų noras sukišti ES gyventojus į „negrynųjų pinigų“ konclagerį ir sunaikinti demokratijos likučius. Grynieji pinigai garantuoja mums laisvę, todėl finansinis oligarchatas paskelbė gryniesiems pinigams karą!

500 eurų kupiūra bus likviduota, kaip legali atsiskaitymo priemonė. Kaip greitai bus išimta iš apyvartos ši kupiūra, kaip ilgai ji bus kečiama į kito nominalo kupiūras - nėra žinoma.

Lietuvos Bankas prieš kelias savaites jau yra informavęs, kad vykdys pinigų keitimo operaciją iš vieno nominali į kitus nemokamai. Jau tada buvo galima įtarti, kad tai pasiruošimas 500 eurų nominalo banknotų išėmimo iš apyvartos operacijai.

ECB prezidentas Mario Dragi nesenai pažymėjo, kad 500 eurų banknotai yra nadojami nusikalstamais tikslais. Jis pasakė: „500-eurų kupiūra-tai instrumentas nelegaliai veiklai“.

„Vokietijos Bundesbanko prezidentas Jensas Vaidman buvo paskutinis, kas abejojo, ar verta tokiu būdu gali būti nusikalstamos schemos pažabotos“, - rašoma Krone.

Manoma, kad šios violetinės kupiūros yra „užstrigusios“ pas 340 milijonus eurozonos gyventojų. Kovo mėnesį apyvartoje jų buvo 594 milijonai. Tai buvo tiktai 3,2 procentai iš beveik 18,6 milijardų euro-banknotų. 500 euro banknotų bendra suma buvo 297 milijardai eurų, arba 27,8 procentai vertės visų euro-banknotų.

Dauguma euro banknotų yra 50 eurų nominalo. Jų yra beveik 8,4 milijardų vienetų (45 proc), kurių bendra vertė maždaug 418 milijardų eurų (39 proc.) 209 milijonų vienetų, arba 1,1 procentų visų banknotų yra 200 eurų nominalo. Tai- rečiausias euras banknotas.  

Autoriaus giliu įsitikinimu, 500-euro banknotų naikinimas yra bankininkų noras sukišti ES gyventojus į „negrynųjų pinigų“ konclagerį ir sunaikinti demokratijos likučius. Grynieji pinigai garantuoja mums laisvę, todėl finansinis oligarchatas paskelbė gryniesiems pinigams  karą!

Ldiena.lt

---

Ką darysi, teks prisiminti tarybinio kinematografo klasiką: