Ligotas Kauno hipsteris: Ką mes tame Marse veiksime? Ten gi nieko nėra.

Autorius: Vikas Vikutauskas Šaltinis: https://www.facebook.com/Vikut... 2023-11-21 19:29:00, skaitė 753, komentavo 11

Ligotas Kauno hipsteris: Ką mes tame Marse veiksime? Ten gi nieko nėra.

Vėl susprogo Elono raketa, bet šį kartą susprogo aukščiau nei praeitą kartą, tai vėl fanbojų džiaugsmo šūksniai, nes šį kartą susprogo geriau nei praeitą kartą ir jau mes čia vėl jau tuoj "skrisime į Marsą".

O man primena sovietų mėnulio programą, kur sovietų sąjunga norėjo pirma išsilaipinti mėnulyje, tai liepė konstruktoriams lipdyti raketą. Bet kadangi labai skubėjo, tai liepė lipdyti tą raketą iš to ką turėjo. Tai sudėjo ten daug variklių, tokių kokių turėjo, vietoje kelių didesnių kaip amerkiečiai.

Na ir sprogo tos raketos. Nes vibracijos visokios, kolosalios apkrovos, kavitacijos kuro siurblių ir taip toliau. Bet sovietų biudžetas buvo sovietų biudžetas tai jie tas raketas sprogdino kol amerikiečiai nenuskrido į mėnulį ir jiems paprasčiausiai neatsibodo.

Ir išvis klausimas visiems laukiantiems kada gi pagaliau mes išsilaipinsime Marse: ką mes tame Marse veiksime? Ten gi nieko nėra. Ten nėra nei vandens, nei normalios atmosferos kuri būtų kam nors tinkama. Auginsime bulves ant organinių atliekų ir turėsime tokį uždarą ciklą? Ko mums į tą Marsą, ką mes ten pametėm?

Gal fainiau būtų pasvajoti apie tai, kaip padaryti čia vietoje, kad nebūtų tokia šikna kokia bus čia per artimiausius 50 metų? Na bet aišku Marsas fainiau, nes čia jau kaip ir sušikome viską, tai galėtume pakelti akis į dangų ir pasvajoti kaip Marsas bus mūsų planas B, kaip milijardieriai ten nuskris ir įkurs pirmąsias kolonijas kad turėtų mūsų anūkai, likę tvarkytis su tuo ką jiems palikome, apie ką pasvajoti.

Nuotraukoje sovietinė N1 raketa, sovietinė svajonė įsmeigti mėnulyje vėliavėlę su kūju ir pjautuvu. Tikriausiai su Marsu ir panašiai baigsis. Tiesiog kažkada po kelių metų pamiršim nes paaiškės, kad egzistuoja FIZIKOS DĖSNIAI ir nėra ko ten kelti raketas vieną po kitos į orbitą, kad ten sulipdyti dar vieną raketą kuri iki to Marso nuskraidintų pakankamai krovinių, kad ten galima būtų ką nors panašaus padaryti kaip filme "Marsietis".