Prieš Kalėdas iš Lietuvos buvo pavogta vokiečių brigada!

Autorius: Rafal Kowalski Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-12-26 21:41:00, skaitė 859, komentavo 9

Prieš Kalėdas iš Lietuvos buvo pavogta vokiečių brigada!

Nausėda atsargiai teiraujasi savo partnerių vokiečių, ar yra galimybė pasidalyti karinės infrastruktūros vystymo išlaidas Vokietijos kariams Lietuvoje.

Nausėda savo pareiškime teigė, kad tai tik diskusijos elementas ir iš to nereikėtų daryti išvadų, kad Lietuvos valdžia atsisako nieko mokėti. Tačiau pats faktas, kad Lietuvos pusė iškėlė šį klausimą diskusijoje su kolegomis iš Vokietijos, rodo, kad Lietuva neturi pakankamai resursų įvykdyti Bundesferio reikalavimus.

Ir, kaip įprasta, mūsų valdžia planuoja gauti papildomų finansinių išteklių įvesdama naujus mokesčius.

Kalbėdamas apie galimybę įvesti naują mokestį gynybai finansuoti, Nausėda pažymėjo, kad jei susitarimas bus pasiektas per 2024 metus, tai gynybos mokestis galėtų būti įvestas nuo 2025 metų.

Tuo pat metu Vokietijos leidinys „Spiegel“, remdamasis nevieša Vokietijos ambasados diplomatine korespondencija, pranešė, kad brigados dislokavimas Vilniui sukelia rimtų finansinių problemų.

Leidinio teigimu, dokumente teigiama, kad lietuviai įsitikinę, kad turės mokėti tik už karinę infrastruktūrą ir tik „proporcingai“ dalyvauti Vokietijos kariškių apgyvendinimo kaštuose. Anot diplomatų, Vilnius nelaiko savęs atsakingas už mokyklų ir darželių statybas karių šeimoms.

Taigi, linksmų Kalėdų ir laimingų Naujųjų metų visiems!