Seimo Ateities komiteto pirmininkas dalyvaus solidarumo misijoje Izraelio Valstybėje: „Demokratinės valstybės turi remti Izraelį“

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/seim... 2023-12-31 00:10:00, skaitė 895, komentavo 2

Seimo Ateities komiteto pirmininkas dalyvaus solidarumo misijoje Izraelio Valstybėje: „Demokratinės valstybės turi remti Izraelį“

Lietuvos parlamento Ateities komiteto pirmininkas Raimundas Lopata sausio 2 d. vyks į Izraelio Valstybę dalyvauti tris dienas truksiančioje solidarumo misijoje, kurią organizuoja Europos lyderystės tinklas (ELNET).

„Izraelis toliau gina savo gyventojus, susidūręs su precedento neturinčiu „Hamas“ inicijuotu karu, todėl visos Vakarų demokratinės valstybės turi pasipriešinti šiems pasipiktinimą keliantiems išpuoliams ir remti Izraelį“, – prieš vizitą sako R. Lopata.

Misijos dalyviai, planuojama, susitiks su Izraelio parlamento – Kneseto – nariais ir Užsienio reikalų ministerijos atstovais, kariais, taip pat Izraelio kariuomenei ir pabėgėliams padedančiais savanoriais. Numatyti delegacijos vizitai į ligonines: bus aplankyti sužeisti civiliai, išklausyti jų liudijimai. Taip pat organizuojamas susitikimas su „Hamas“ išpuolių metu artimųjų netekusiomis šeimomis.

Į šią solidarumo su Izraeliu ir Izraelio piliečių palaikymo misiją pakviesti įvairių valstybių atstovai. Parlamentaro žodžiais, misija „įkūnija stiprėjantį, grindžiamą bendromis vertybėmis, Izraelio ir Europos ryšį“.

Seimo valdyba Seimo Ateities komiteto pirmininką į Izraelio Valstybę komandiravo sausio 2–5 dienomis.

LRS inf.