Lenkija nepriims nė vieno migranto

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/lenkija-nep... 2016-05-14 08:51:18, skaitė 2849, komentavo 0

Lenkija nepriims nė vieno migranto

Valdančiosios Lenkijos partijos „Teisė ir teisingumas“ (TTP) vadovas Jaroslavas Kačinskis vakar pareiškė, kad į Lenkiją nebus priimtas nė vienas migrantas.

„Prisiminus neseniai vykusius teroro aktus, Lenkija neketina priimti migrantų, nes nėra jokio mechanizmo, kuris garantuotų saugumą“, – sakė TTP pirmininkas.

ES dar balandį pasiūlė, kad Bendrijos narėms turėtų būtų nustatytos kvotos, kiek migrantų jos turėtų priimti. Už kiekvieną nepriimtą nelegalą ES narėms tektų sumokėti po 250 tūkst. eurų, o taip surinktos lėšos būtų skirtos tokioms šalims kaip Graikija, Italija ir Vokietija, kuriose šiuo metu gyvena neproporcingai didelis nelegalų skaičius.

Tačiau TTP vadovas J. Kačinskis principingai pasipriešino tokiam Briuselio šantažui, dėl kurio Lenkijai reikėtų priimti 6,5 tūkst. migrantų arba sumokėti 1,6 mlrd. eurų baudos.

„Toks sprendimas panaikintų silpnesnių ES valstybių narių suverenumą, – motyvavo J. Kačinskis. – Mes tam nepritariame, mes privalome tam priešintis, nes būtent mes dabar ir ateityje vadovausime savo šaliai.“