Vilma Fiokla Kiure: Žiūriu, kaip kaupiasi pinigai Radarom sąskaitoje ir siuntu – daugeliui jau nusispjaut!

Autorius: Vilma Fiokla Kiure Šaltinis: https://www.facebook.com/fiokl... 2024-02-15 21:21:00, skaitė 1222, komentavo 3

Vilma Fiokla Kiure: Žiūriu, kaip kaupiasi pinigai Radarom sąskaitoje ir siuntu – daugeliui jau nusispjaut!

Žiūriu, kaip kaupiasi pinigai Radarom sąskaitoje ir siuntu, kad taip mažai. Reklama kiekviename kaime, stendai ir saulėgrąžos ženkliukai mirga, kur tik bepažvelgsi. Plačių plačiausia akcijos sklaida ir žinant kiek ji kainuoja (net jei yra rėmėjai), imi abejoti ar bent ji atsipirko. Žmonės baisingai atsipalaidavę, ir nepradėkit man pasakoti apie krizę ir skurdą, nes žmonės keliauja, vartoja, lyg jokios egzistencinės grėsmės nebūtų. Tiesiog, daugeliui jau nusispjaut, dvatcoką numeta ir gyvena, lyg nieko nebūtų. Gerai tik, kad yra kas kalba, kas vėl ir vėl primena, kad žaidžiame su ugnimi. Iš interviu su Jonu Ohmanu:

„– Jonai, bet yra pakankamai nemaža kaina to paketo kariui – 7,5 tūkstančio eurų. Dabar ta akcija, tas rinkimas, jūsų manymu, gerai vyksta – per 2 milijonus esam surinkę, ar galėtų paspartėti, labiau pasistengti?

– Visko galima daugiau, reikia žymiai daugiau, mes turim daryti, kaip jau sakiau ne vieną kartą, turime daryti realiai 10 kartų daugiau, negu mes dabar darom, kalbant apie visuomenę, tiek apie valdžią, tiek ir apie saugumo struktūras. Mes ką darom? Tiesiog mūsų privalumas – mes duodam tiksliai, duodam, tiesiog kažkiek į vieną dalinį, į kitą dalinį, į trečią vietą. Ir šitas tikslumas irgi „groja“, bet be jokios abejonės, mes turim suprast – dabar tiesiog pasakysiu – jeigu mes dabar neužsiimsim šituo rimtai, mes mokėsim 100, gal net ir 1000 kartų brangiau ateityje.

Bet kažkodėl mes kažkaip čia... ai... ypač apie Ameriką. Tiesiog, jeigu jūs norite, kad jūsų vaikučiai žūtų Europoje dar kartą, „OK“ – nieko nedarykit. Čia yra ir apie mūsų pasirinkimą – aš negaliu apie tai nešnekėti – Lietuva dabar ruošiasi pirkti tankus už porą milijardų! Kažkada! Kai dabar prie mūsų vyksta karas! Kas čia per valstybinio lygio mąstymas? Atsiprašau, tiesiog aš negaliu kitaip įvardinti. Žmonės, kurie nori priimti tokius sprendimus, nesupranta nieko."