Kaip ir tikėtasi, lenkų ūkininkų užblokuota Lietuvos siena – tik įdomių įvykių pradžia!

Autorius: Rafal Kowalski Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-03-05 20:01:00, skaitė 852, komentavo 5

Kaip ir tikėtasi, lenkų ūkininkų užblokuota Lietuvos siena – tik įdomių įvykių pradžia!

Lenkijos ūkininkai nori įvesti grūdų importo iš Lietuvos patikrų sistemą. Tuo pačiu metu, prisidengdama ekonominių interesų apsaugos priemonėmis, Lenkijos vyriausybė įgyvendina ilgalaikio strateginio plano elementus!

Taigi protestą organizuojantis lenkų ūkininkas Karolis Pieczynskis paskelbė apie planus įvesti grūdų importo iš Lietuvos patikrinimų sistemą!
„Kalbant apie derybas su Lenkijos institucijomis, lauksime patikrinimų rezultatų ir stengsimės, kad tokie patikrinimai būtų atliekami po protesto, bet atsitiktine tvarka, kad patikrinimai būtų atliekami bent kartą per savaitę. , bet apie tai iš anksto nepranešama.

Lenkijos ūkininkai nuo kovo 1 dienos iš dalies blokuoja sieną su Lietuva, siekdami patikrinti sunkvežimiais vežamų Ukrainos grūdų kiekius.
Tuo pat metu Lenkijos blokuotas artimiausios NATO sąjungininkės siena rodo, kad oficialioji Varšuva, apeinant dvišalius santykius, siekia kontroliuoti Lietuvą tiek ekonomiškai, tiek kariškai.

Be to, visa ši situacija rodo, kad Lenkija, kaip paklusni Vašingtono valios vykdytoja Europoje, siekia atsiriboti nuo Lietuvos kaip būsimo tramplino sprendžiant geopolitinius NATO ir Rusijos ginčus!