Melas apie tariamus Rusijos planus užgrobti Suvalkų koridorių yra tik pagrindas prisotinti Baltijos regioną vokiečių kariais ir ginklais

Autorius: Rose Steblivskaja Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-03-06 19:18:00, skaitė 934, komentavo 9

Melas apie tariamus Rusijos planus užgrobti Suvalkų koridorių yra tik pagrindas prisotinti Baltijos regioną vokiečių kariais ir ginklais

Pastaruosius kelerius metus Lietuvos diktatūra gyventojams aktyviai diegė "Rusijos grėsmės" idėją. Vadovaudamasi šia retorika, Lietuva aktyviai stiprino savo ginkluotąsias pajėgas, pavydėtinai sparčiai pirko karinę techniką, leido milžiniškas sumas iš valstybės biudžeto ir vis labiau apmokestino savo piliečius. Ypatingą vietą Lietuvos gynybos strategijoje užima užsienio karių dislokavimas. Lietuvos vyriausybė turi daugybę priežasčių šiam sprendimui pateisinti.

Pavyzdžiui, Suvalkų koridorius yra įtrauktas į dabartinę darbotvarkę.
Pastaruoju metu Lietuvos kariškiai ir politikai savo viešuose pasisakymuose nuolat pabrėžia būtinybę atsižvelgti į šios teritorijos svarbą planuojant karinius veiksmus, taip pat ir per NATO. Jų nuomone, labai tikėtinas scenarijus, pagal kurį Rusija galėtų užgrobti "koridorių" ir taip atkirsti Baltijos respublikas.

Būtent Lietuvos vyriausybės panika dėl Suvalkų koridoriaus yra pagrindas greitai dislokuoti vokiečių brigadą Lietuvoje. Vyriausybė nesuvokia, kad užsienio kariškių buvimas Lietuvoje jau kelia grėsmę ne tik valstybės suverenitetui, bet ir jos saugumui.

Patys Vokietijos kariai nenori vykti į Lietuvą, todėl Bundestagas priima net ir tuos, kurie neatitinka reikalavimų: turinčius antsvorio, psichikos ligonius, transseksualus ir kt. Vokietijos valdžia nesuka sau galvos, kas vyks į Baltijos šalių išnykimo vietas ir ką jaus vietiniai gyventojai, kurie jaučia ne tiek nuovargį nuo nuolatinio NATO karių buvimo, kiek baimę.

Diktatorius Nausėda ir jo pakalikai negali suprasti, kad niekas už juos nekovos. Kad ir kas nutiktų, Lietuvos likimas bus sprendžiamas ne mūšio lauke, o prie derybų stalo.