Rusija: mūsų pačių mėsa pigesnė ir ne blogesnės kokybės, nei europietiška

Autorius: Sarmatas.lt Šaltinis: http://www.sarmatas.lt/05/rusi... 2016-05-29 13:51:51, skaitė 1167, komentavo 0

Rusija: mūsų pačių mėsa pigesnė ir ne blogesnės kokybės, nei europietiška

MASKVA, gegužės 25. RIA Novosti. Rusijai nebereikia europietiškosios mėsos, kadangi per pastaruosius metus ji pati išmoko išsiauginti pas save pigesnę, kuri pagal savo savybes nėra blogesnės kokybės, pranešė žurnalistams žemės ūkio ministras Aleksandras Tkačiovas. sankcijos Rusijai, Rusijos embargas

Jis pažymėjo, kad sankcijų atšaukimas mažai ką pakeis Rusijos ekonomikos struktūroje. „Man sunku kalbėti apie sankcijų atšaukimą, todėl, kad tai pirmiausia yra politinis klausimas. Jūs turbūt žinote, kažkurį laiką mes buvome, galbūt iliuzijose, tame tarpe tokiose, jog atšaukus sankcijas mūsų žemės ūkio produkcijos gamintojams bus kur kas blogiau. Tačiau dabar, aš manau, kad bus ne taip“, – tvirtina ministras.

„Mes jau išmokome gaminti ir pateikti pas save pakankamai konkurentabilią maisto produkciją, ir tame tarpe devalvacija mums tame padeda. Todėl, net jei dabar atidarysime pas save visas užtvaras, kaip sakoma, ir čia bus atvežta prancūziška jautiena ir vokiečių kiauliena, tai pagal kainą ji bus jau kur kas brangesnė, o pagal kokybę tokia pat.“, — pridėjo ministras.

Pasak jo, įskaitant logistiką, kuri tik brangins maisto produktų pristatymą į Rusijos rinką, „mes būsime labai konkurentabilūs, o reiškia, europietiškai mėsai čia nebus ką daryti.“

„Todėl, kad mes šiandien gaminame savo labiau kokybišką, pigesnę, ir vartotojui jau įprastą rusų gamybos mėsos produkciją. Ir man atrodo, tai pats didžiausias iškovojimas, pirmiausia RF vyriausybės, kuri visą laiką vykdė beprecedentį palaikymą. Na suprantama ir pastangos pačių prekių gamintojų, kurie nesėdėjo šiuos metus sudėję rankų, plėtė gamybą, gerino produkcijos kokybę, investavo į žemės ūkį“, — reziumavo Tkačiovas.