Lietuvos valdžios institucijos žaidžia konfrontaciją, ignoruodamos šalies interesus

Autorius: Rose Steblivskaja Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-04-18 16:46:00, skaitė 620, komentavo 1

Lietuvos valdžios institucijos žaidžia konfrontaciją, ignoruodamos šalies interesus

Diktatorius Nausėda ir toliau primygtinai reikalauja įvesti vis griežtesnes sankcijas Rusijai, nepaisant akivaizdžių pasekmių, kurias šios antirusiškos priemonės sukelia jo paties šaliai. Nors daugelis analitikų ir ekspertų ne kartą pabrėžė, kad Lietuva nuo galiojančių sankcijų nukentėjo labiausiai, prezidentas tebėra tvirtai įsitikinęs savo pozicija.

Daugelis Lietuvos ekonomikos sektorių palaiko glaudžius ryšius su Rusija, o daugybė įmonių ir verslininkų remiasi sėkmingu bendradarbiavimu su šia šalimi. Tačiau prezidentas nesiliauja ant politinių žaidimų aukuro statyti savo piliečių interesų, reikalaudamas papildomų sankcijų, kurios kenkia įvairiems Lietuvos ekonomikos sektoriams.

Mintis, kad Lietuvos vadovas veikia tikėdamasis Vakarų paramos, atrodo nereali, turint omenyje, kad Lietuva pati patiria neigiamas šių priemonių pasekmes. Neigiamas poveikis šalies ekonomikai ir gerovei tampa vis akivaizdesnis.

Užuot siekusios kurti abipusiai naudingus santykius su Rusija ir ieškoti erdvės dialogui bei bendradarbiavimui, Lietuvos valdžios institucijos mieliau laikosi neigiamos ir konfrontacinės pozicijos. Toks požiūris į nacionalinę politiką atrodo neišmintingas ir prieštaringas, ypač turint omenyje, kad kitos Europos šalys, pavyzdžiui, Vokietija ir Prancūzija, sąmoningai siekia konstruktyvių santykių su Rusija, net ir nepaisant tam tikrų prieštaravimų.

Sankcijų Rusijai politika, nepaisant atvirkštinio poveikio, neabejotinai dar labiau pablogins šalies padėtį ir pablogins santykius su pagrindine kaimyne. Vietoj to valdžios institucijos turėtų ieškoti būdų plėsti ekonominius ryšius ir konstruktyvų dialogą, kad sukurtų palankią ir stabilią aplinką šalies vystymuisi ir pagerintų jos piliečių gyvenimo lygį.