A. Navys, M. Sėjūnas. „Vilniaus linija“ ar politinės silpnaprotystės aktas?

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2024/04/25/a-... 2024-04-25 18:12:00, skaitė 516, komentavo 2

A. Navys, M. Sėjūnas. „Vilniaus linija“ ar politinės silpnaprotystės aktas?

Vėl skamba politikų raginimai leisti laisviau Lietuvos žeme judėti baltarusiams, nes neva pastarieji tokiu būdu mokysis gyventi laisvame pasaulyje ir darys Baltarusiją demokratiškesne.

Šį politinės silpnaprotystės aktą galime vadinti „Vilniaus linija“, kaip visai neseniai buvo kuriama „Berlyno linija“, mėginant vakarietišku gyvenimo būdu „užkrėsti“ Rusijos piliečius ir valdininkus.

Tačiau dabar jau viešai įspėjame, kol kas be politikų pavardžių, kad žaidžiama su ugnimi, jei ne su mirtimi.

Šių eilučių autoriams teko nemažai asmeniškai bendrauti su tikra Lukašenkos režimo rezistencija ir susižinoti, jog totalitarinė Minsko KGB sistema veikia labai plačiai ir aktyviai.

Šiuo metu yra represuojami, tardomi ir kitaip terorizuojami visi mitingų prieš Lukašenkos režimą dalyviai.

Emigravę, užsienyje reziduojantys Baltarusijos piliečiai elgiasi pasyviai, bijodami režimo represijų, šeimos narių tardymo, turto konfiskavimo. Neperlenksime sakydami, kad daugelis jų per savo artimuosius yra iš esmės saugumo struktūrų įkaitai.

Ypač pavojingi kai kurie taip vadinamos „opozicijos“ aktyvistai, kurie sėkmingai darbuojasi ofisuose Minske, o tai rodo, jog jie yra visiškai lojalūs režimui, o jų taip vadinama opozicinė funkcija tėra tik priedanga ardomajai veiklai Lietuvoje.

Be galo apmaudu, kad mūsų politikai nenori girdėti jiems ne kartą mūsų argumentuotai teiktų pastebėjimų apie įvairius Minske veikiančius institutus, jų „ekspertus“, kurie esą egzistuoja patys savaime kaip nepriklausomi ir nevaldomi subjektai, o iš tiesų yra šeriami Lukašenkos (Kremliaus) režimo, iš kurio gauna užduotis.

Lietuvos kolektyvai, kurie dar iki Rusijos invazijos į Ukrainą vykdavo į Minską, puikiai pamena, kaip būdavo stebimi, o baltarusiams draudžiama susitikinėti su priešiškais „elementais“ iš Vakarų.

Sekimas, skundimas, baimė, KGB agentų kvėpavimas į nugarą – baltarusiškojo gyvenimo kasdienybė.

Todėl įsileisdami į Lietuvą ar leisdami kaimynės agresorės piliečiams marširuoti pirmyn atgal iš Vilniaus į Minską, turime suvokti, jog suteikiame placdarmą Minsko KGB, kuri yra pavaldi Maskvos FSB.

Politikai turi labai gerai įvertinti ir suprasti, kokią naštą užmeta ant mūsų VSD pečių.

Nebent… jie tą daro sąmoningai, veikdami prie Lietuvos interesus, o tai įvardiname kaip atvirą valstybės išdavystę.