Ar litukrija tapo fašistine valstybe? Mano pamąstymai šia tema

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-05-15 20:19:00, skaitė 1660, komentavo 32

Ar litukrija tapo fašistine valstybe? Mano pamąstymai šia tema

Kas yra tas fašizmas?

 

Yra daug fašizmo apibrėžimų. Bet pilniausią jo apibrėžimą, pritaikytą šių dienų realijoms, mums pateikia Visuomenės Saugumo Koncepcija.

 

Fašizmo, kaip tokio, esmė, nepaisant to, kaip jis vadinamas, po kokiomis idėjomis jis slepiasi ir kokiais būdais įgyvendina valdžią visuomenėje, yra aktyvi „mažų žmogeliukų“, t.y. minios – jos ideologiniu įsitikinimu – parama ir „elitarijų“ piktnaudžiavimo valdžia sistema.

 

„Elitarijų“ piktnaudžiavimo valdžia sistema:

 

a) neteisumą reprezentuoja kaip tariamą tikrąjį „teisumą“, ir tuo remdamasi, iškreipdama žmonių pasaulėžiūrą, visa savo galia ugdo neteisumą visuomenėje.

 

b) trukdo žmonėms tapti sėkmingais žmonėmis;

 

c) remdamasi įvairiais pretekstais, su visa savo valdoma galia, ji slopina visus, kurie abejoja vykdomos politikos teisumu, taip pat slopina tuos, kuriuos tuo įtaria.

 

O dabar panagrinėkime smulkiau.

 

Lietuvos fašistinė chunta, pavertusi Lietuvą į niekur nematytą politinį-teritorinį darinį, pavadinimu “litukrija”, savo valdžią reprezentuoja kaip vienintelę teisingą valdžią, formuodama sociume įvairius baubus (rusai puola, Ukraina kovoja už mūsų visų laisvę, TSRS buvo “tautų kalėjimas”, Landzberg sugriuvė TSRS, “mirtino snarglio” epidemija buvo XXI amžiaus maras, todėl būtina vakcinuotis, todėl fašistiniai pandemijos suvaržymai buvo būtini, būtina remti Ukrainą, kas prieš-tai “koloradai”, “vatnykai” ir “Kremliaus agentai” ir t.t.).

 

Aktyvūs “maži žmogeliukai” tai litukrijos piliečiai, kurie aktyviai ir pasyviai šią chuntą remia (puikus to pavyzdys yra įvykę pandemijos metu rinkimai, rinkimai į litukrijos (p)rezidentus, kur į antrą turą išėjo nausėda ir šimon)

 

Trukdymą tapti sėkmingais žmonėmis reiktų suprasti ne tik jų skurdymą ir apvaginėjimą, bet ir mąsinį durninimą. Kitais žodžiais tariant-debilizacija (LRT “žinios” ir krūva kitų pavyzdžių).

 

Teiginį “slopina visus” suprasti labai lengva. Tai kišimas į kelėjimus (litukrijoje pilna politinių kalinių), piniginių baudų skyrimas už nieką ir t.t.

 

 

Taigi, puikiai matome, kad Lietuva, paversta į litukriją, yra klasikinis fašistinės valstybės pavyzdys.

 

Straipsnį norėčiau užbaigti šiais, čekų antifašisto ir komunisto, Julijaus Fučiko žodžiais”

 

Nebijokite priešų – jie gali tik nužudyti; nebijokite draugų – jie gali tik išduoti; Bijokite abejingų žmonių – būtent su jų tyliu sutikimu įvyksta visi baisiausi nusikaltimai pasaulyje….“

 

 

Deje, šiuo metu situacija tokiai, kad litukrijoje abejingų žmonių dauguma. Kaip sakant, avys jau nuskustos ir paruoštos skersti.

 

Viliuosi, kad šis staripsnis bent mažai daliai skaitytojų atvers akis. Ir jie bus pasiruošę. Nes pasiruošęs yra tas, kuris yra informuotas.

 

Saugokite save ir būkite budrūs.