Orbanas daugiatūkstantiniame mitinge "Taikos eisena": „Europa neištvers dar vieno karo“

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2024-06-03 02:19:00, skaitė 1037, komentavo 18

Orbanas daugiatūkstantiniame mitinge

Dešimtys tūkstančių vengrų iš visos šalies Budapešto centre šiandien dalyvavo „Taikos eisenoje“ prieš Vengrijos dalyvavimą konflikte Ukrainoje. 

„Europos lyderiai dega karo karštine. Siuntę pinigus, ginklus ir karinę įrangą, jie jau planuoja karinę pagalbą Ukrainai. Tiesą sakant, Prancūzijos prezidentas pradėtų debatus dėl branduolinio ginklo panaudojimo. Turime sustabdyti karinę beprotybę!“ - sakoma Pilietinio aljanso forumo eitynių organizatorių pareiškime.

Dešimtasis taikos žygis į Margaretos salą prasidėjo pirmą valandą, o nuo trečios valandos po pietų čia kalbą sakys ministras pirmininkas Viktoras Orbanas. Minia rinkosi nuo vienuoliktos valandos. 

AVvXsEhmilQRIV-v13xn4soXpR9HeBOOlJlnfmTo-3tJGmj3LQBwjusf-psjsidWbbfUY_IvKrOenwj16f9CxW9INJgk772JKXYP2KlL5JEH6dMNUyBEnXhZtZdYL09-7FEIgnb4xIEyI2Y9ra3_m9BRj1RlcaEiOEouc-GdMnNHBcrm2ZZeea0vsOxKDwQ_7imn

Fidesz-KDNP EP sąrašo lyderis Tamás Deutsch atkreipė dėmesį į tai, kad jei nesustabdysime šio proceso, Europa gali pasinerti į karą kaip kariaujanti pusė, todėl būtinas taiką palaikantis posūkis!

Viktoras Orbanas savo kalbą pradėjo prašydamas Dievo palaimos Užkarpatės vengrams, kurie jau dvejus metus gyvena karo šešėlyje, netekę savo teisių. „Mes esame su jumis ir jus drąsiname: netoli ta diena, kai jūsų likimas pasikeis į gerąją pusę“, - sakė jis, prieš perduodamas linkėjimus Slovakijos ministrui pirmininkui Robertui Fico, kuris „buvo peršautas, nes pasisakė už taiką“. Nagy Áron

Ministras Pirmininkas priminė, kad paskutinį kartą su Taikos maršo dalyviais jis susitiko prieš rinkimus. Tuomet Fidesz-KDNP iškovojo didžiausią pergalę, o kairieji patyrė didžiausią pralaimėjimą.

Mūsų pergalė buvo matoma ne tik iš mėnulio, akcijų kaina taip pat pakilo, sakė jis ir pridūrė, kad Vengrija nėra parduodama Briuseliui ar Džordžui Sorošui.

- Jei mes pūstume kairiuosius, jų atstovai skristų į Briuselį, bet mes to nedarysime, nes ten ir taip pakanka prokariškų politikų. Taigi mes siunčiame savo atstovus, kurie tiki meile ir taika", - sakė jis.

top-6555.jpg

- Turime laimėti EP rinkimus taip, kad Briuselio biurokratai atvertų mums miesto vartus ir išsigandę skubiai išvyktų", - sakė jis.

Jis taip pat pažymėjo, kad nuo 2006 m. valdančiosios partijos laimėjo visus rinkimus. Mūsų stovykla yra didžiausia, mūsų vienybė - stipriausia. „Mes esame didžiausi taikdariai, didžiausia taikdarių jėga Europoje“.

- Kitą savaitę beldžiamės į milijonus durų, kalbėsimės su milijonais žmonių ir pasieksime pasaulio mobilizacijos rekordą, pažadėjo jis.

V. Orbanas sakė, kad „Fidesz-KDNP“ yra prie didžiulės pergalės slenksčio. Todėl jis paragino visus siekti pergalės.

- Mūsų laukianti užduotis yra beprecedentė: neleisti Europai pradėti karo, kuris reikštų Europos pabaigą, perspėjo Ministras Pirmininkas.

Šiandien tvyro karo atmosfera, o karo traukinys neturi stabdžių ir mašinistų.

- Mes ėmėmės pareigos sustabdyti šį traukinį, kad tie, kurie to nori, galėtų išlipti ir likti už karo ribų.

- Taip pat neleisime, kad mūsų vaikai ir anūkai būtų išvežti į karą - Sustabdykite karą!", - sakė Ministras Pirmininkas.

- Jei laimės kairieji, tik laiko klausimas, kada mus pasivys karas, perspėjo jis. Premjeras pabrėžė, kad už karą pasisakančios jėgos įsivaizduoja, kaip ir per Pirmąjį ir Antrąjį pasaulinius karus, kad galės nugalėti Rusiją ir net visus Rytus.

Ministras Pirmininkas prisiminė ES įkūrėjus, kurie teigė, kad Europa negali išgyventi dar vieno karo.

Jis priminė, kad prieš Pirmąjį pasaulinį karą Europa buvo pasaulio šeimininkė, tačiau po Antrojo pasaulinio karo tiek jos rytinę, tiek vakarinę dalis užpuolė užsienio valstybės. Ateitis nėra šviesesnė. Karuose mes nieko negalime laimėti, bet viską galime prarasti.

Per Pirmąjį pasaulinį karą praradome du trečdalius šalies, per Antrąjį pasaulinį karą Vengrijos kariuomenė buvo sunaikinta svetimoje žemėje, neliko kam ginti šalies, todėl nebeturėjome jėgų derėtis su nugalėtojais. Kokią stiprią šalį būtume turėję, jei jie nebūtų mūsų paėmę? O dabar jie tikisi, kad mes vėl kariausime.

- Sakau tai lėtai, kad Briuselis suprastų: mes neisime į karą. Mes neisime į Rytus. Mes ten buvome, žinome, kaip ten yra, neturime ten ką veikti. Neaukosime Vengrijos jaunimo, kad karo spekuliantai galėtų užsidirbti iki dugno", - sakė V. Orbanas.

Ministro Pirmininko teigimu, dolerio kairieji savo noru žygiuoja, išduodami už taiką pasisakančius rinkėjus, nes už tai jiems mokama.

Jis taip pat priminė, kad Briuselis nesugebėjo apsaugoti žemės ūkio, sankcijomis įvarė ES į koją ir nesiruošia sustoti.

top-6640.jpg

- Daugelis žmonių mano, kad Blogis neegzistuoja. Tačiau Blogis stovi už visų pasaulinių karų. Nepasiduokime jiems! Atėjo laikas egzorcizmui. Parodykime Sorošui, kur gyvena vengrų dievas", - sakė jis.

Vengrija šiandien yra stipresnė nei bet kada per pastaruosius šimtą metų. Bendradarbiavimas viduje, vienybė išorėje - štai sėkmės paslaptis. Tačiau spaudimas milžiniškas, ir į mūsų duris beldžiasi klausimas: karas ar taika? Ar norime pralieti vengrų kraują už Ukrainą? - paragino jis ir atsakė: ne, nenorime. „Toks yra vengrų teisingumas, o mūsų užduotis - vengrų teisingumą paversti Europos teisingumu!“

- Šioje žemėje gyveno kartos, mūsų seneliai ir proseneliai, kurių baisiausi košmarai išsipildė. Karai niekada nesibaigia taip, kaip įsivaizduojama jų pradžioje, - sakė Viktoras Orbanas, prieš tai išvardijęs, kokius siaubus karas reiškia visiems.

- Vienintelis priešnuodis karui yra taika. Neįsitraukti į karą ir išsaugoti Vengriją kaip taikos salą - tokia yra mūsų misija, sakė jis. Šio karo negalima laimėti mūšio lauke. Mums reikia paliaubų ir taikos, - sakė jis.

Ministras Pirmininkas sakė, kad pirmiausia turime laimėti rinkimus, o tada kartu su kitais už taiką pasisakančiais Europos politikais galėsime sukurti pirmiausia Europos taikos koaliciją, o po JAV rinkimų - transatlantinę taikos koaliciją su amerikiečiais.

- Dievas sukūrė pasaulį per šešias dienas, o septintąją ilsėjosi. Mes negalime ilsėtis kitą sekmadienį", - baigė V. Orbanas savo raginimą rengti rinkimus ir stiprinti taikos stovyklą.

https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20240601-elindult-europa-legnagyobb-bekemenete

https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20240601-hamarosan-beszedet-mond-orban-viktor