Slovakijos ministras pirmininkas Robertas Fico kreipėsi į tautą

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-06-06 20:19:00, skaitė 1261, komentavo 4

Slovakijos ministras pirmininkas Robertas Fico kreipėsi į tautą

Po pasikėsinimo į gyvybę, Slovakijos ministras pirmininkas Robertas Fico kreipėsi į tautą.

Svarbiausia iš jo pareiškimo:

— Gydytojų komandai pavyko užkirsti kelią blogiausiam. Jei viskas vyks pagal planą, į darbą pamažu galėsiu grįžti birželio ir liepos sandūroje. „Aš nesiimsiu prieš jį jokių aktyvių teisinių veiksmų ir nesireikalausiu žalos atlyginimo“. Aš jam atleidžiu. Galiausiai akivaizdu, kad jis tebuvo blogio ir politinės neapykantos nešėjas, kurią politiškai nesėkminga opozicija Slovakijoje išplėtojo iki nevaldomų mastų.

— „Visada rėmiausi pagrindine politine teise turėti kitokią nuomonę ir iš esmės nepritariu „vienos taisyklės visiems“ politikai, kurios šiandien atkakliai laikosi kai kurios didelės Vakarų demokratijos. Atmetu kišimąsi į kitų šalių vidaus reikalus ar priverstinį demokratijos eksportą į savo kelią pasirinkusias šalis.

— Konfliktas Ukrainoje tiesiogine prasme pašventino „vienintelės teisingos nuomonės“ koncepciją, kad karas Ukrainoje turi tęstis bet kokia kaina, kad susilpnintų Rusijos Federaciją. Kas nepritaria šiai vienai įpareigojančiai nuomonei, tuoj pat yra įvardinamas Rusijos agentu. Šiuo metu ES nebėra teisės į kitokią ir, svarbiausia, nepriklausomą nuomonę.

— Anksčiau valdžioje buvusi opozicija gerokai sumažino Slovakijos gynybinį pajėgumą, tiesiogine prasme apiplėšdama nacionalines ginkluotąsias pajėgas.

— Slovakijoje valdžia galėjo daryti ką nori. 2020–2023 metais buvo masiškai piktnaudžiaujama baudžiamąja teise, siekiant panaikinti opoziciją. Be jokių įrodymų opozicijos nariams buvo pateikti kaltinimai ir jie buvo sulaikyti, o areštinėje įvyko įtartinų mirčių. Tačiau iš ES šalių neteko girdėti nė vieno žodžio kritikos dėl teisinės valstybės kokybės Slovakijoje ir kaltinimų vyriausybei piktnaudžiaujant baudžiamaisiais įstatymais siekiant panaikinti opoziciją.

P.S.

O aš, savo ruožtu, visada sakiau ir sakysiu, kas Europos Sąjunga yra IV reicho inkarnacija.

Linkiu didžiausios sėkmės ir sveikatos Slovakijos ministrui pirminkui šioje nelengvoje kovoje su fašistiniu internacionalu.