Ateis ir smūgių į Maskvą diena

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2024/06/07/at... 2024-06-08 18:55:00, skaitė 1375, komentavo 14

Ateis ir smūgių į Maskvą diena

Kalbos, kalbelės

Nors JAV prezidentas Džo Baidenas teigia, kad amerikietiški ginklai neturėtų būti naudojami atakuojant Maskvą ar Kremlių, kitų valstybių, tokių, kaip Norvegija ar Nyderlandai lyderiai leidžia smogti bet kokiems Ukrainai grėsmę keliantiems taikiniams.

Teoriškai, tai galėtų būti bet kokios karinės bazės Maskvoje ir Maskvos srityje, iš kurių organizuojamos atakos prieš Ukrainą.

Mes neabejojame, jog ateis ir raketų smūgių į Maskvą valanda. Ta diena mums visiems reikš Rusijos ir Putino nevykėlių kapituliaciją.

Tačiau kol kas Vašingtonas riboja JAV ginklų naudojimą daugiau nei 300 km. gylyje. „Step by step“ – panašu, jog tokios taktikos laikosi Vakarai, pratindami Kremlių prie didėjančio karinio spaudimo ir atakų į Rusijos gilumą.

O juk dar visai neseniai toks precedentas būtų buvęs laikomas Trečiojo pasaulinio karo pradžia.

JAV prezidentas, komentuodamas Putino pareiškimus, kad ginklų tiekimas atakoms prieš Rusijos Federaciją yra „tiesioginis dalyvavimas kare“, pareiškė, kad JAV padeda Ukrainai naikinti ginklus, kuriais žudomi ukrainiečiai.

D-dienos (JAV ir JK išsilaipinimo Normandijoje 80-metis) ceremonijų metu, JAV gynybos sekretorius Loidas Ostinas pareiškė, kad „Ukraina šiandien, kaip niekad yra svarbi“, o prezidentas Baidenas pažymėjo, jog kova už Ukrainą atkartoja kovą už laisvę per D dieną.

Tuo būdu minėjime nedalyvaujanti Rusija buvo prilyginta fašistinei Vokietijai, o Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis tarptautinėse iškilmėse pasitiktas ovacijomis.

JAV prezidentas Džo Baidenas be kita ko pareiškė, kad Amerika nepasitrauks ir nepaliks Ukrainos. „Negalima leisti, kad taip atsitiktų. Pasiduoti banditams, nusilenkti diktatoriams – tai neįsivaizduojama“, – sakė D. Baidenas

Proveržiai

Pekinas savo komunistine šikna mėgina užsėsti visas akiplotyje matomas kėdes. Ką tik buvo baigtos Ukrainos ir Kinijos politinės konsultacijos, kuriose aptartas šalių prekybinis ir ekonominis bendradarbiavimas bei sąveika tarptautinėse organizacijose.

Komponentus, ukrainiečių žudymui skirtiems ginklams tiekianti Kinija tuo pat metu atsisakė dalyvauti pasaulio taikos viršūnių susitikime Šveicarijoje, palaikydama Rusiją.

Pataikaudamas Maskvai, Pekinas klaidina Kijevą ir Vakarus, meluodamas, jog prisideda prie taikos ir Ukrainos sienos vientisumo atkūrimo.

Kinų komunistams nusispjauti ant Ukrainos. Ir ant Rusijos. Pekino tikslas – kiršinti visas puses, lieti kuo daugiau kraujo, silpninti priešininkus, o tada paleisti drakoną pribaigti aukų ir susirinkti grobį.

Vokietijos kancleris Olafas Šolcas paaiškino (Maskvai?), kodėl leido Ukrainai panaudoti vokiškus ginklus prieš taikinius Rusijoje. Politikas nykiai pareiškė, jog pagal tarptautinę teisę Ukraina turi teisę gintis nuo priešo atakų.

Įvyko taip, kaip sakėme. Vokiečių kancleris bijojo Rusijos, pritarė Paryžiui, tačiau pasielgė taip, kaip parodė stipresnysis – Vašingtonas. Minios vasalas Berlyne nebestebina. Jis visuomet bus ten, kur bus dauguma.

Vokietijoje pagerbta, vadinamoji, Rusijos opozicijos lyderė Julija Navalnaja. Jai suteiktas vieno svarbaus leidinio „žodžio laisvės apdovanojimas“. Nors daug kas iš kolegų bei rusų opozicionierių mano kitaip, esame tikri, jog Navalnas ir Navalnaja kovoja imtinai tik prieš Putino klaną, siekia jį nuversti ir pakeisti.

Navalnai nesiekė ir nesiekia sunaikinti fašistinės Rusijos imperijos, FSB, SVR, GRU.

Veiksmai

Kaip ir dera teroristinei – fašistinei chuntai, Rusija į Vakarų moralinę ir karinę paramą Kijevui atsakė oro smūgiais ir aršiomis atakomis fronto linijoje.

Naktį Rusijos okupantai pakėlė į dangų strateginius bombonešius Tu-95MS, raketomis bei dronais buvo smogta Kijevo regionui. Ataka truko keturias valandas, tačiau dauguma priešo objektų sunaikinta, žuvusiųjų nėra. Dėl oro atakos kilo gaisras viename pramoninių objektų.

Mūsų šaltiniai praneša, kad rusai mėgina pralaužti ukrainiečių gynybos liniją Avdejevkos srityje, atakuodami įtvirtinimus aviacinėmis bombomis. Kremlius nesitrauks, išnaudos visą įmanomą ginkluotę, o ypatingai „gyvąją mėsą“, kurios Rusijoje yra dar labai daug.

Tuo tarpu ukrainiečių karo žvalgyba renka duomenis apie Rusijoje ir okupuotose teritorijose dislokuotas S-300, S-400 raketų paleidimo sistemas ir sistemingai jas naikina. Darbas atliekamas HIMARS pagalba. Tačiau pagrindiniu taikiniu lieka rusų karo aviacija – lėktuvai Mi-24, Mi-28, Ka-52.

Ukrainos gynėjas | facebook.com/GeneralStaff.ua nuotr.

Ukrainos gynėjai | facebook.com/GeneralStaff.ua nuotr.

 

Lietuvoje

Užsienio žiniasklaida toliau sėja bereikalingą paniką ir Baltijos šalims skirtas Kremliaus žinutes. Skelbiama, jog Baltijos šalių pasienio miesteliai virto tvirtovėmis, o gyventojai kasdien laukia, kada įsiverš okupantai.

Kariniuose poligonuose neva dieną ir naktį girdėti sprogimų garsai, o pasienis įrenginėjamas, kaip neįžengiama vietovė, pristatyta bunkerių ir „drakono dantų“.

Tačiau žmonės esą tuo nesidžiaugia, nes kiekvienas gynybinis įtvirtinimas – tai priešo taikinys. Dabar NATO stiprina savo rytinio flango gynybą, todėl pasienio miestai virto karinėmis stovyklomis.

Ši žinutė apie tariamus Rusijos taikinius NATO šalyse ir Lietuvoje (Rheinmetall) platinama SVR agentūros bei patikimų idiotų žiniasklaidos priemonėse.

Kremlius tokiu būdu kursto pilietines bendruomenes neįsileisti vakarietiškų karinių bei pramoninių objektų. Na žinoma. Kam tie objektai. Kam ta NATO. Kam tos JAV, kurios niekada mums nepadėjo.

Juk geriau neutralumas ir brolio ruso ranka, kuri mus ir toliau globos taip, kaip seniau, kuomet lavonais nusėtose miestų gatvėse liejosi kraujo upės.

Skelbiami kliedesiai, jog neutralios Baltijos šalys gyveno gerai, kuomet „po SSRS žlugimo mažuose Baltijos miestuose pradėjo klestėti tarpvalstybinė prekyba ir turizmas, nes būtent čia ėjo prekybos ir turizmo keliai tarp Rusijos ir Europos“.

Na tai aišku, kurgi ne – visi prisimenam, kaip atrodė neapšviestos Lietuvos gyvenvietės prieš stojimą į ES ir kaip jose „klestėjo“ skurdas, badas ir pilstukas.

Esame tikri, jog šios ir panašios žinutės yra suaktyvėjusios SVR, dirbančios Baltijos šalių kontrolės departamente, gaminys.

Lietuva niekada nebuvo tokia saugi, kaip šiandien. Nėra jokio pagrindo kalbėti apie nestabilią ekonomiką ar ieškoti būsto užsienyje. Visos mūsų prognozės buvo tikslios ir teisingos.

Nuotraukoje: ivanai, štai kaip atrodo Vilnius!, atidžiai įsižiūrėk.

visagentura.com nuotr.

visagentura.com nuotr.