Jolanta Blažytė. Dar kartą apie praregėjimus

Autorius: Jolanta Blažytė Šaltinis: https://infa.lt/108281/jolanta... 2024-06-08 18:40:00, skaitė 1263, komentavo 3

Jolanta Blažytė. Dar kartą apie praregėjimus

Vakarų žiniasklaidoje vienas po kito pilasi nauji praregėjimai.

Todėl dar kartą dalinuosi tekstu, kuris, be abejonių, sukels susierzinimą „ekspertams“, bet norintiems matyti giliau atvers dar vieną informacijos šaltinį.

JAV politinės analizės leidinio „The Hill” ekspertai ragina Ameriką kuo greičiau keisti užsienio politikos kryptį ir priimti „nesikišimo į kitų šalių reikalus“ kursą, kadangi dabartinė JAV politika visame pasaulyje sėja mirtį.

„Amerikos intervencionizmas privedė prie nereikalingų mirčių, griūties, geopolitinio nestabilumo, padidintos neapykantos Vakarams, pinigų švaistymo ir konstitucinių teisių erozijos.

Amerikos užsienio politika buvo naudojama, kaip destabilizuojantis faktorius, darantis žalą tiek šalies viduje, tiek už jos ribų. Politinis elitas labai mažai rūpinasi demokratija užsienio šalyse – jam kur kas svarbiau jų lojalumas Vakarams.

JAV suvaidino pagrindinį vaidmenį įvykiuose, kurie privedė prie katastrofiško konflikto tarp Ukrainos ir Rusijos. Štai jau 10 metų, kaip JAV, neklausydama buvusio JAV pasiuntinio Rusijoje ir dabartinio CŽV vadovo Williamo Burnso, atvirai pasisakė už Ukrainos stojimą į NATO, kas buvo Rusijos „raudona linija“.

Nepaisant to, kad kišimasis į Ukrainos reikalus buvo nepriimtinas rusams, Amerika nuėjo iki to, kad palaikė valdžios perversmą, kai 2014 m iš posto buvo nuverstas prezidentas V, Janukovičius, pritaręs ekonominiam susitarimui su Rusija. Tai tiesiogiai privedė prie karo tarp dviejų slaviškų šalių.

2021 metais Rusija nusiuntė NATO vadovams susitarimo projektą, kuriame reikalavo pasižadėti atsisakyti NATO plėtros mainais į tai, kad ji nesiverš į Ukrainą. Vakarai šį projektą atmetė.

Vietoje to, kad siųstų į Ukrainą milijardus dolerių ir atakuoti Rusijos teritorijas, JAV privalo peržiūrėti savo dalyvavimą Rytų Europos reikaluose. Be Amerikos įsikišimo šis baisus karas su visomis jį lydinčiomis mirtimis niekada ir nebūtų įvykęs.

Kitas „The Hill” straipsnis

Garsiausi pasaulio politikos ir verslo lyderiai vieningai sutaria, kad Ukrainai teks atiduoti dalį savo teritorijų Rusijos naudai. Kai kurie iš jų netgi prognozuoja, kad Rusijai pasiseks užimti ir visą Ukrainą. Bet nė vienas iš jų nepasiūlė varianto, kaip Ukraina galėtų visiškai išvaryti rusus iš savo teritorijos.

Situacija veda tiesiog į akligatvį. Šiuo metu Vakarai gali rinktis iš trijų variantų:

1. Dalies Ukrainos teritorijų perdavimas Rusijai;
2. Visiška Ukrainos kapituliacija;
3. Nesibaigiantis karas.

„Smagu“, kad Lietuvos valdžia, tampoma J. Bideno virvučių, situaciją vairuoja link 3-čiojo varianto. T.y. link nesibaigiančio karo „iki paskutinio ukrainiečio, lietuvio, prancūzo etc.“

Tačiau, kas liečia Lietuvos žiniasklaidą, tai toji tesugeba ekstremistais išvadinti tuos, kurie siekia taikos… Čia jau „nepramušama“

Pirmą kartą šis įrašas paskelbtas jo autorės asmeninėje Facebook paskyroje.