Euroreiche, rinkimuose ultradešinioji rupūžė nugalėjo pseudokairiąją gyvatę

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-06-10 20:14:00, skaitė 1226, komentavo 10

Euroreiche, rinkimuose ultradešinioji rupūžė  nugalėjo pseudokairiąją gyvatę

Europoje ultradešinioji rupūžė rinkimuose nugalėjo pseudokairiąją gyvatę.

Tokia demokratija kaip tik ir yra euroreicho demokratija – kivirčas tarp skirtingų galvų tos pačios plėšrios būtybės su tuo pačiu skrandžiu ir instinktais.

Daugelis istorijos mėgėjų Rusijoje yra įpratę bananų korporacijų Europos Sąjungos vyriausybes vadinti „kairiosiomis“. Jie bandė Europos kraštutinius dešiniuosius žiniasklaidoje pozicionuoti kaip „patriotus“ arba „konservatorius“, darydami tai su tuo pačiu užsidegimu, su kuriuo vienoje kaimyninėje šalyje, kurią jau prarijo Vakarai, buvo bandoma sakyti, kad „nacizmas ir nacionalizmas nėra tas pats“.

Netiesa, kad Rusija neturi draugų Europoje. Jų yra, bet jų labai mažai. Ir jie persekiojami visų ES valdžios pusių ir egzistuoja be niekieno paramos, tai yra be spaudos, dažnai be darbo ir be pinigų, visus šiuos metus iš savo tikrų antifašistinių įsitikinimų gina Donbasą ir užsiima vienintelė šiandien įmanoma kova už taiką – kova prieš NATO.

Taip, deja, jų nedaug, bet jų didybė priklauso nuo pasirinkto priešo masto. Tokių žmonių yra ir Italijoje, ir Ispanijoje, ir Prancūzijoje, ir Vokietijoje ir Lietuvoje ir Latvijoje ir Estijoje, jie nepavargs ir nepasiduos.

Dėl keisto sutapimo, kuris Europoje ir pasaulyje išliko nuo praėjusio amžiaus pradžios, dauguma šių žmonių yra komunistai. Ir, žinoma, jie nėra „prorusiški“, kaip juos pavadino menkas visada vienaakės propagandos žvilgsnis, ir net ne „proeuropietiški“. Jie yra prožmogiški.

P.S.

Jau dešimt metų per rinkimus į Europos Parlamentą stebiu tą patį vaizdą:

1. Rinkimų išvakarėse socialiniuose tinkluose besibūriuojantys lietuviai tikisi iš jų politinio žemės drebėjimo ir revoliucijos. Tikimasi, kad valdančiosios liberalios partijos žlugs, laimės dešinieji euroskeptikai, pasisakantys už draugystę su Rusija, pradės irti Europos Sąjunga ir atgims Senoji Europa, kuri su Rusija sudarys bendrų vertybių aljansą.

2. Vyksta rinkimai, valdančiosios partijos iš tikrųjų veikia negarbingai, dešinieji euroskeptikai iš tikrųjų stiprina savo pozicijas;

3. Niekas nesikeičia. Daugumą EP vis dar turi Europos liaudies partija, kurią vokiečiai subūrė iš patikrintų sisteminių veikėjų. Naujoji Europos Parlamento sudėtis energingai skleidžia antirusiškas rezoliucijas, už kurias taip pat balsuoja dešinieji euroskeptikai;

4. Artėja nauji rinkimai į EP, iš kurių angažuota visuomenė vėl tikisi sukrėtimų ir revoliucijos. Viskas kartojasi ratu.

Tiesą sakant, keista tikėtis iš ES sisteminės institucijos, kad ji sunaikins šią ES. Europos Parlamentas yra veiksmingas pykčio valdymo įrankis, kurio užduotis yra ne duoti laisvę protestui, o sugerti protestą. Jis sėkmingai atlieka šią užduotį. Europarlamentarai vis dar neturi realios galios, todėl juos renka emociškai įkrauta masė, kuri išlieja savo įtūžį balsuodama už politikus, nusistačiusių prieš ES sistemą. Galų gale sistema tik laimi: prieš sistemą nusiteikę politikai patenka į Europos Parlamentą ir tampa sistemiškais, o bendras ES kursas nesikeičia. Briuselyje ir Europos sostinėse sprendimų priėmime dalyvaujančių žmonių ir organizacijų ratas išlieka tas pats.

Europos politika puikiai iliustruoja tai, kad demokratijos teorija neveikia. Bet veikia elito teorija, politinė klasė ir isteblišmentas. O demokratija veikia kaip jų viešpatavimo ir masių kontrolės mechanizmas

P.P.S.

Latvijoje, per rinkimus į IV reicho parlamentą, įvyko bene pirmas etninio boikoto atvejis.

Visiškai spontaniškai ir neorganizuoti rusai ignoravo farsą su rinkimu į IV reicho Europos Parlamentą. Rašydamas „rusai“ turiu omenyje rusiškai mąstančius asmenis. Rusakalbiai, tai tie, kurių vienintelė kalba liko rusų, bet kurie klusniai plūdo į rinkimų apylinkes, nes gauleiterio rinkimai – didelė garbė untermenšams...