Orbanas: Vakarų karo vanagai nori tik eksploatuoti Ukrainos gamtinius išteklius

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2024-06-13 04:42:00, skaitė 672, komentavo 8

Orbanas: Vakarų karo vanagai nori tik eksploatuoti Ukrainos gamtinius išteklius

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas pareiškė, kad Ukrainos šalininkai Vakaruose tik siekia išnaudoti šalį dėl jos gamtinių išteklių, ir teigė, kad karas galėtų baigtis per vieną dieną, jei Europa susivienytų dėl taikos.

Interviu televizijai HírTV Ministras Pirmininkas V. Orbanas sakė, kad pagrindinis Vakarų rėmėjų, palaikančių tarpinį karą su Rusija Ukrainoje, tikslas yra plėšti „turtus ir įtaką“, o ne miglota demokratijos apsaugos ar tariamų imperialistinių Maskvos ambicijų stabdymo sąvoka.

"Ukraina yra turtinga savo ištekliais šalis, ir būtent tai jie nori įsigyti. Galų gale tai yra pinigai, valdžia, žemės ūkio paskirties žemė ir ekonominės galimybės", - sakė Vengrijos lyderis.

V. Orbanas taip pat teigė manantis, kad Vakarai žaidžia pavojingą žaidimą eskaluodami konfliktą, ir pažymėjo, kad konflikto pradžioje Vokietijos kancleris Olafas Scholzas tik įsipareigojo „siųsti šalmus“, o dabar „po Ukrainą važinėja vokiečių tankai, tiekiamos vokiečių oro gynybos sistemos ir visa Europos ekonomika yra atkirsta nuo Rusijos energetikos sistemos, kuri kitu atveju užtikrina pigų ir pagrįstą tiekimą“.

„Karas nėra likimo prievarta, Dievo rykštė ar neišvengiamas prakeiksmas, karas yra žmonių sprendimų pasekmė“, - sakė jis.

Orbanas pažymėjo, kad „karą galima sustabdyti ir paliaubas pasiekti per dvidešimt keturias valandas“.

Vengrijos vadovo teiginį, kad karas Ukrainoje tėra kova dėl išteklių, tarsi patvirtino ir JAV senatorius Lindsey Grahamas, kuris sekmadienį interviu televizijos laidai „Face the Nation“ sakė, kad didelės Ukrainos naudingųjų iškasenų atsargos turi būti saugomos nuo rusų, o kartu ir nuo komunistinės Kinijos vyriausybės.

"Ukrainoje yra nuo 10 iki 12 trilijonų JAV dolerių vertės svarbiausių naudingųjų iškasenų. Jie galėtų tapti turtingiausia šalimi visoje Europoje... Jei dabar padėtume Ukrainai, ji galėtų tapti geriausia verslo partnere, apie kokią kada nors svajojome. 10-12 trilijonų JAV dolerių vertės svarbiausių naudingųjų iškasenų turtą galėtų panaudoti Ukraina ir Vakarai, o ne atiduoti V. Putinui ir Kinijai", - sakė L. Grahamas.

Be Ukrainos gamtinių išteklių, tarp kurių yra ir dideli gamtinių dujų telkiniai, išorės investuotojai galės uždirbti nemažai pinigų iš galimo karo nuniokotos šalies atstatymo.

Praėjusiais metais kalbėdamas kasmetiniame Pasaulio ekonomikos forumo susitikime Davose, Vokietijos kancleris Olafas Scholzas prognozavo, kad po karo Vokietijos įmonės sukurs „Ukrainos ekonominį stebuklą“, ir sakė, kad jos tikisi vadovauti „Maršalo plano ilgalaikiam Ukrainos atstatymui“ įgyvendinimui.

Potenciali atstatymo nauda taip pat sudomino „visatos valdovo“ įmonę „BlackRock“, kuri, kaip pranešama, kartu su „JP Morgan“ buvo pasitelkta vadovauti šalies atstatymui ir pritraukti išorės investicijas į „didžiulę galimybę“ - šalies pokario ateitį.