Vilma Fiokla Kiurė: Mums irgi reikia botų fermų, mums reikia pastovių atlyginimų, kad galėtumėme kariauti informacinius karus!

Autorius: Vilma Fiokla Kiure Šaltinis: https://www.facebook.com/fiokl... 2024-06-13 20:21:00, skaitė 806, komentavo 20

Vilma Fiokla Kiurė: Mums irgi reikia botų fermų, mums reikia pastovių atlyginimų, kad galėtumėme kariauti informacinius karus!

Jei valstybė ir toliau abejingai stebės, kaip mūsų informacinę erdvę užvaldo kremlinė propaganda, kurį plūsta net per daržininkų grupes, mums bus šakės. Vaitkaus ir tomaševskininkų pergalės atsirodys, kaip nekaltas nesusipratimas.

Jau antrus metus kartoju, kad su propaganda kovojantys aktyvistai neištemps be resursų, nes uzzkiai meta milijardus, o mes neturime nieko, tik savo laiką. Kiek tu gali priešintis, kai menkiausias susidūrimas su kremline botų ferma baigiasi paskyros blokavimu?

Mums irgi reikia fermų, mums reikia pastovių atlyginimų, kad galėtumėme kariauti informacinius karus. Ir tokių kareivių turėtų būti keli tūkstančiai, o ne kelios dešimtys savanorių, kad atsikovoti pozicijas.

Štai pateiksiu jums pavyzdį.

Į feisbuką įmetamas prastai iš rusų kalbos išverstas ir sovietų nostalgija persunktas tekstas. Jo paskirtis – romantizuoti gyvenimą okupacijoje, pateikiant jį kaip dvasingesnį. Ir tokių įrašų socialiniuose tinkluose plaukioja ne vienas ir ne du. Kaip jie veikia? Jie gyventojus ruošia okupacijai, siunčia žinutę, kad „prie ruso" buvo gera gyventi.

Kaip ir minėjau, net daržininkų, sodininkų grupėse atsiranda okupaciją ar okupantus romantizuojančių įrašų. Jie atrodo nekaltai, bet tuo jie ir pavojingi, kad įsuka nejučiom. Kokių veislių pomidorai geriausi? Aišku, kad rusiškų! Babų patikrintų dar sovietų laikais...

Ir čia pat skelbimas, kaip nusipirkti jų sėklų rusiškose e-parduotuvės. Ir perka durniukai, ir siunčiasi, pamindami sankcijas ir perduodami duomenis bei kontaktus uzzkiams. Ir jei daržininkas psichologiškai kerta tą raudoną liniją, kitą jam kirsti nelabai ir sunku.

Čia aš apie tai, kaip veikia propaganda buitiniu lygmeniu.

Ir niekas su tuo nekovoja, ir net nepaaiškina žmonėms, kuo žalingi kontaktai su uzzkiais, koks blogis yra sovietinė nostalgija. Ir aš tam aiškinimui skiriu vis mažiau laiko, nes na negali žmogus ant savo menkų pečių išvežti valstybinio lygmens problemų, juolab, kad po trolių atakų feisbukas stipriai sumažino mano įrašų matomumą ir mano motyvacija kritusi.

Jei nesunku, bent pasidalinkite tekstu, gal daugiau nenuovokų nuo sienų pašalins tą propagandinį įrašą.