Teroristinė Rusija Ir šalis-kalėjimas Šė Korėja vykdys kultūros mainus

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2024/06/18/te... 2024-06-20 15:40:00, skaitė 1823, komentavo 2

Teroristinė Rusija Ir šalis-kalėjimas Šė Korėja vykdys kultūros mainus

Kalbos kalbelės

Šiandien teroristinės Rusijos vladyka Putinas vyksta dviejų dienų vizito į šalį-kalėjimą Šė Korėją.

Prieš jam atvykstant į Pchenjaną, Šė Korėjos valstybinė žiniasklaida paskelbė Kremliaus fiurerio komentarus, kuriuose jis dėkoja Riebuiliui Kimui už paramą jo veiksmams Ukrainoje ir patvirtina, kad abi šalys toliau glaudžiai bendradarbiaus, siekdamos įveikti JAV taikomas sankcijas.

Karo nusikaltėlis Putinas Šė Korėjoje lankysis pirmą kartą per 24 metus. Tai rodo, kad Kremliaus režimas yra beveik izoliuotas, o Maskvai verkiant būtina, visų pirma, karinė pagalba.

Putinas pabrėžė, kad labai vertina Kinijos protektorato tvirtą paramą jo invazijai į Ukrainą. Jis taip pat eilinį kartą pakartojo, kad šalys ir toliau „ryžtingai priešinsis“ tam, ką jis apibūdino kaip Vakarų ambicijas „trukdyti sukurti daugiapoliarizuotą pasaulio tvarką, pagrįstą abipuse pagarba teisingumui“.

Šis pastoviai kartojamas kliedesys bruka pasauliui žinutę, kad Rusija vis dar yra pasaulio galia, kad be JAV ir Kinijos, susmirdusi Kremliaus kanopa kitų šalių turi būti matoma, kaip ištiesta ranka, palaikanti daugiapolį pasaulio saugumo architektūros kūrimą.

Realybėje, agresyvi, nudriskusi, režimo valdoma branduolinė pasaulio degalinė degradavo iki to paties lygio, kuriame yra Šė Korėja – izoliuota, suvaržyta visomis galimomis sankcijomis Pekino nurodymus vykdanti vasalė.

Ir Šė Korėja, ir Rusija turi ir dar vieną panašumą – tiek riebuilis, tiek fiureris abu kaip pamišėliai bėgioja po pasaulį su atomine bomba ir grasina viską susprogdinti.

Savo išvykos kalbą Putinas užbaigė vapėdamas kažkokius nerišlius niekus apie tai, kad Rusija ir Šė Korėja plėtos neįvardytas prekybos ir mokėjimo sistemas, „kurių nekontroliuoja Vakarai“, ir plės bendradarbiavimą turizmo, kultūros ir švietimo srityse.

Turizmo, kultūros ir švietimo srityse, Karlai!

Taip taip, seniai laikas driskyne mokyklas perkelti į kalėjimus, o gal kalėjimus į mokyklas, kur bus galima mokyti prievartos, agresijos, žudynių ir genocido „kultūros“ perduodant tiesioginę patirtį.

Kol kas ji, toji „kultūra“, tankais nešama tik į Ukrainą. Bet jei Vakarai ir toliau visa tai stebės iš toli, greitai su ja galėsime susipažinti Europos sostinėse, taip sakant, iš pirmų lūpų.

Postūmiai

Putinas pirmadienį atleido keturis gynybos ministro pavaduotojus ir, atrodo, toliau tęsia ministerijos valymą, siekdamas sumažinti švaistymą ir korupciją bei veiksmingiau naudoti Rusijos karo ekonomiką karių poreikiams fronte tenkinti. Tai, be jokios abejonės, bloga žinia.

Paskutiniais pakeitimais Putinas atleido gynybos ministro pavaduotojus Nikolajų Pankovą, Ruslaną Tsalikovą, Tatjaną Ševcovą ir Pavelą Popovą, o viena iš naujų ministro pavaduotojų paskyrė savo mirusio pusbrolio dukterį Aną Civilevą, kurios pareigos apims socialinės ir būsto paramos kariams gerinimą. Jos vyras Sergejus Civilevas yra Rusijos energetikos ministras.

Putinas apsistato giminaičiais, nes vis mažiau pasitiki jį supančia aplinka ir supranta, kad bet kada gali sulaukti peilio dūrio į nugarą. O tai, vėlgi, be jokios abejonės, yra gera žinia.

Retai pasisakantis Ukrainos kariuomenės vadas O. Syrskis vakar pranešime spaudai apžvelgė padėtį fronte. Jo nuomone, priešo veiksmų pobūdis iš esmės nepasikeitė.

Kupjansko, Pokrovsko, Kurachovsko, Vremevsko operacinėse kryptyse orda vykdo įvairaus intensyvumo aktyvius puolamuosius veiksmus, stengiasi pralaužti Ukrainos kariuomenės gynybą ir užimti svarbius vietovės plotus ar gyvenvietes, turinčias įtakos gynybos stabilumui.

Pagrindinės priešo pastangos sutelktos Pokrovsko kryptyje, kur sutelkta dauguma jo smogiamųjų brigadų ir pulkų. Įnirtingos kovos tęsiasi Glybokoje, Časov Jaro, Staromajorsko, Robotnoje, Krynkų vietovėse ir salose kairiojo Dniepro kranto pakrantėje.

Ginkluoti valkatos iš Rusijos deda visas pastangas didindami veiksmų intensyvumą ir plėsdami karo veiksmų geografiją. Tuo siekiama maksimaliai išsekinti besiginančius Ukrainos karius, sutrikdyti rezervų parengimą ir neleisti pereiti prie aktyvių puolamųjų veiksmų.

Veiksmai

Vakar per Rusijos raketų ataką Ukrainos rytinėje centrinėje Poltavos srityje buvo sužeisti 22 žmonės, įskaitant tris vaikus, apgadinti gyvenamieji namai ir elektros linijos, todėl daugiau kaip 55 000 vartotojų buvo nutrauktas elektros energijos tiekimas, pranešė regiono gubernatorius.

Ukrainos generalinė prokuratūra „Telegram“ žinutėje nurodė, kad ataka buvo įvykdyta sparnuotąja raketa X-59.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, reaguodamas į šį išpuolį sakė, kad „Rusijos agresija prieš mūsų žmones nesibaigia nė dienai. Mums gyvybiškai svarbu stiprinti dangaus apsaugą moderniomis oro gynybos sistemomis ir aviacija. Ir aš dėkoju partneriams, kurie mums padeda tai daryti. Tai teisingas atsakas į rusų terorą.

Šiandien rusai smogė Poltavos sričiai. Yra aukų, įskaitant vaikus. Visiems teikiama būtina pagalba. Dėkoju visoms tarnyboms, kurios dirba vietoje.

Darome viską, kad mūsų žmonės būtų labiau apsaugoti, o agresorius pajustų savo teroro kainą!“