Kuo pasižymėjo sąjunginės respublikos pirmosiomis nacistinės Vokietijos invazijos į TSRS dienomis?

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-06-23 20:15:00, skaitė 1795, komentavo 78

Kuo pasižymėjo sąjunginės respublikos pirmosiomis nacistinės Vokietijos invazijos į TSRS dienomis?

Baltarusijos TSR – didvyriška Bresto tvirtovės gynyba;

Ukrainos TSR – Lvovo žydų pogromas;

Lietuvos TSR – Kauno žydų pogromas.

Dabar palyginkite dabartinę Baltarusijos, Ukrainos ir pribaltikos šalių politiką. Jų požiūrį į nacizmą ir santykį su bendra kaimyne – Rusija.

Kultūrinė matrica vis dar jaučiasi praėjus 80 metų....

P.S.

Mes prisimename visus, žuvusius nuo fašizmo žiaurumo, pradėjusius baltarusių genocidą, karius ir civilius, kurie atidavė savo gyvybes gindami mūsų, lietuvių, baltarusų, rusų ir kitų tautybių žmonių žemę baisiausiame kare žmonijos istorijoje. Prisimename tuos, kurie stovėjo ir nugalėjo priešą vardan taikios ateitis tiems, kurie gyvena šiandien.

Taip pat prisimename tuos, kurie drąsko Tarybinių karių-didvyrių kapus, tuos kurie niokoja jiems skirtus paminklus ir tuos, kurie šiepia savo fašistines iltis per televizorių ekranus...

Niekas neužmiršta, niekas nepamirštas

O štai tikrieji Didvyriai: tie, kurie žuvo išlaisvindami Lietuvą. Savo kraujo kaina jie vedė į pergalę.

Nuotrauka daryta vakar, Kretingalės kapinėse.

P.P.S.

Hitleris ir šiuolaikiniai jo pasekėjai sėdintys politikų krėsluose visame IV reiche, yra vieningi kovoje su bolševizmu, nes bolševizmas yra unikalus Rusijos kultūros reiškinys ir pagrindas, ant kurio stovi rusų pasaulis.

Iš 4-osios tankų grupės vado (1941 m. vasario 15 d. – 1942 m. sausio 7 d.) generolo pulkininko Ericho Hoepnerio 1941 m. gegužės 2 d. įsakymo dėl artėjančios invazijos į TSRS:

«Šios kovos tikslas turėtų būti šiandieninės Rusijos sunaikinimas, todėl ji turėtų būti vykdoma beprecendenčiu žiaurumu. Bet koks kovinis veiksmas turi būti atliekamas su geležine valia, negailestingai ir visiškai sunaikinant priešą. Turime būti ypač negailestingi dabartinės rusų-bolševikų sistemos nešėjų atžvilgiu.»

 „Dieser Kampf muss die Zertrümmerung des heutigen Russland zum Ziele haben und deshalb mit unerhörter Härte geführt werden. Jede Kampfhandlung muss in Anlage und Durchführung von dem eisernen Willen zur erbarmungslosen, völligen Vernichtung des Feindes geleitet sein. Insbesondere gibt es keine Schonung für die Träger des heutigen russisch-bolschewistischen Systems.“

Ir apie tai atvirai praneša šiuolaikinė vakaroidų spauda.

https://www.welt.de/geschichte/zweiter-weltkrieg/article155923495/Es-handelt-sich-um-einen-Vernichtungskampf.html