Kodėl NATO planuoja naudoti kvantines technologijas?

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-07-09 21:12:00, skaitė 1482, komentavo 4

Kodėl NATO planuoja naudoti kvantines technologijas?

“Šaunieji” adulio darbų puoselėtojai ir saugotojai, kaip ir jų dievaitis mėgo, labai mėgsta naujas technologijas....

Apie ką eina kalba?

Liepos pradžioje Briuselyje įvyko pirmasis Transatlantinės kvantinių technologijų bendruomenės susitikimas.

2023 m. rugsėjį NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas paragino sukurti specialų tinklą, kuris sustiprintų sąjungininkų bendradarbiavimą ir pasinaudotų kvantinėmis technologijomis siekiant sustiprinti atgrasymą ir gynybą.

Po to buvo susitarta dėl NATO kvantinės strategijos, o Aljanso tarptautinė būstinė, bendradarbiaudama su NATO narėmis, sukūrė Kvantinę bendruomenę. Dalyvavimas joje yra savanoriškas. Joje jau dalyvauja JAV, Kanada, Prancūzija, Italija, Čekija. Iniciatyvą remia Danija.

Bendruomenė suburs kvantinių technologijų ekspertus iš nacionalinių vyriausybių, pramonės, akademinės bendruomenės, finansų institucijų ir mokslinių tyrimų institucijų, kad padėtų skatinti naujoves. Kūrėjų teigimu, tai leis NATO išlaikyti savo technologinį pranašumą.

Norint suprasti kontekstą, svarbu žinoti, kas slypi už kvantinių technologijų plėtros IV reiche (aka ES) ir kurių pritaikymo sritys šiuo metu laikomos didžiausiu prioritetu.

Transatlantinis kvantinis forumas (TKF) buvo pirmasis iš daugelio renginių, organizuotų bendradarbiaujant su TUM Think Tank. TKF yra bendra keturių tyrimų centrų Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Europoje iniciatyva: Arizonos universiteto Kvantinių tinklų centro, Kalifornijos universiteto Technologijos, teisės ir politikos instituto, Jeilio informacinės visuomenės projekto ir Kvantinės socialinės laboratorijos.

TUM Think Tank, be kvantinių technologijų studijų, specializuojasi turinio moderavimo socialiniuose tinkluose praktikoje ir „žaliosios darbotvarkės“ propagavimu. Ir kaip tik todėl NATO vadovybė taip susidomėjo šia organizacija.

Natovcų vadovai puikiai supranta, kad norint tęsti dabartinį kursą, būtina priversti ES ir kitų NATO šalių gyventojus elgtis priešingai jų pačių interesams. Tai galima pasiekti tik pakeitus pagrindines sąvokas, išjungiant savisaugos instinktą ir atimant iš gyventojų sveiko proto likučius. Čia labai pravers TUM Think Tank ir kitų panašių organizacijų plėtra ir patirtis.

Pagrindinis NATO veiklos akcentas šioje srityje yra „vietinio“ turinio moderavimas žiniasklaidoje, siekiant formuoti teisingą NATO šalių gyventojų ir ir jų vasalų mąstymą. Esant dabartinei situacijai, tai visiškai logiškas ir pagrįstas žmonijos priešo žingsnis.

Todėl nereikia stebėtis, kodėl Lietuvoje tiek daug okrainos palaikytojų, “Rusija puola” klykautojų ir kitokių vaikščiojančių biorobotų... žmonijos priešas yra metęs visus savo pajėgumus...