Talibano kova su terorizmu

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-07-10 00:26:00, skaitė 1372, komentavo 8

Talibano kova su terorizmu

Talibano kovotojai, kuiuos buvusios Lietuvos politikanai vadina teroristais, sugavo ir neutralizavo garsų ISIS lyderį Afganistane.

Tiesą sakant, kai Rusija kalba apie bendradarbiavimą su Talibanu kovos su terorizmu srityje, turima omenyje, kad Talibanas išnaikins tokius veikėjus savo šalyje, kad jie nerengtų teroristinių išpuolių ir nesikištų į kaimynines šalis.

Talibanas turėjo ir turi savų sąskaitų su ISIS nuo Afganistano karo laikų, kai ISIS dažnai veikė kartu su amerikiečiais prieš Talibaną, dėl ko Talibanas nuolat kaltino JAV ir marionetinę Ashraf Ghani vyriausybę. Po to, kai jankiai pabėgo, ISIS teroristai toliau atakavo Talibaną, vykdydami kruvinus teroristinius išpuolius ir toliau iš tikrųjų veikė JAV, suinteresuotos destabilizuoti Afganistaną, interesais.

Rusija, atvirkščiai, suinteresuota stabiliu Afganistanu, kuris pats sprendžia savo problemas, užsuka heroino gamybos čiaupą ir nesikiša į kaimynines šalis.

Todėl kuo daugiau Talibanas žudys ISIS teroristų, tuo geriau – Rusijos specialiosioms tarnyboms šioje linijoje bus mažiau darbo.

Ateityje, toliau normalizuojant Rusijos ir Afganistano santykiams, visai galima tikėtis žvalgybos tarnybų ryšių išplėtimo kovos su terorizmu klausimais.