Vilma Fiokla Kiure. Piktas laiškas „pavargusiems nuo karo"

Autorius: Vilma Fiokla Kiure Šaltinis: https://www.facebook.com/fiokl... 2024-07-12 21:09:00, skaitė 1475, komentavo 9

Vilma Fiokla Kiure. Piktas laiškas „pavargusiems nuo karo

Ir kada jūs spėjot pavargt, kai tas karas dar net ne Lietuvoje? Iškankino vaizdai feisbuke ar per „Panoramą"?

Prisipažinsiu, buvau visiškai šokiruota tėvynainių reakcijomis į tą baisų užvakarykštį uzzkių išpuolį prieš Ukrainos civilius. Sunaikinta vaikų ligoninė, gimdymo namai, dešimtys žuvusių ir šimtai sužeistų, ukrainiečiams tai nacionalinė tragedija, o pas mus šokiai pokiai ir atostogos. Visur, spaudoje, socialiniuose tinkluose...

Specialiai apėjau influencerių, politikų anketas ir tik vienas kitas dalinosi nuotraukomis ar žinutėmis iš Ukrainos. Vienetai! Net tie, kurie prieš metus ar du buvo aktyvūs Ukrainos rėmėjai, dabar „pavargo" net nuotrauka iš Kijivo pasidalinti. Kažkoks totalus abuojumas. O juk yra lietuvių, kurie kariauja už Ukrainą, volontiorų grupės virte verda, besidalindamos žinutėmis ir ieškodami geriausių kainų ir variantų, perkant dronus ar ekipuotę. Dalis lietuvių, deja maža dalis, kovoja ir nesustoja. Ir jūs pamiršdami Ukrainą pamirštate ir mūsų geriausius.

Jūs išduodate, kaip kadaise lietuviai nusisuko nuo partizanų, ir „pavargę" pradėjo kolaboruoti su naujaisiais šeimininkais. Dabar vyksta lygiai tas pats, tik viską gražiau vadinam –„karo nuovargiu".

Garbiname partizanus, bet visiškai nesidomime ir pamirštame mūsų karius Ukrainoje. Jie mūsų šiandieniniai laisvės kariai, mūsų Vanagai ir Tigrai, o volontiorai – ryšininkai, kurie rizikuodami gyvybėmis, tiesia tiltus tarp laisvės karių ir mūsų.

Kai klausiat, kaip gi bolševikai visus apdurnino ir mus okupavo, pažiūrėkit į „pavargusią nuo karo" visuomenės dalį.

Paveikslėlio teksto vertimas: „Sako Ukraina laimės, nes už jos stovi visas pasaulis. Nestovi tas pasaulis, o slepiasi..."