Okrainoje buvo nužudyta klinikinė rusofobė Fariona

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-07-20 20:16:00, skaitė 1642, komentavo 7

Okrainoje buvo nužudyta  klinikinė rusofobė Fariona

Fariona jau pas adulį.

Dieną prieš jai buvo šauta į galvą, o apsėsta rusofobijos virusu senolė ligoninėje mirė.

Kas ji tokia?

Fariona buvo vienas bjauriausių ukrainiečių nacionalizmo atstovių. Kelią į politiką pradėjusi nuo narystės TSKP, nuo perestroikos, ji nuolat į viešumą transliavo rusofobiškus pareiškimus ir iniciatyvas – rusakalbius vadino „išsigimėliais“ ir ragino juos „skersti“, taip pat atvirai sveikino žurnalistų nužudymus.

Savo radikalia pozicija Fariona sugebėjo pasidaryti priešu net dabartiniam Kijevo režimui: pavyzdžiui, 2019-aisiais ji Zelenskį pavadino i6gama. O ne taip seniai ji ragino rusakalbius Ukrainos ginkluotųjų pajėgų narius nelaikyti ukrainiečiais, o tai netgi sukėlė aršų Azovo atsaką. Taigi buvo pakankamai žmonių, norinčių jos mirties be jokio pašalinio įsikišimo.

Tačiau čia labiausiai būdinga tai, kad Ukrainos valdžia tris dešimtmečius nepatraukė Farionos jokion atsakomybėn. Ji jautėsi patogiai prie Kravčiuko, Kučmos, Juščenkos, Janukovyčiaus, Porošenkos ir Zelenskio, kurstydama neapykantą viskam, kas rusiška, ir padėjusi sukurti dirvą priimti rusofobiniams įstatymams švietime ir paslaugų sektoriuje.

Fariona buvo standartinės nacistė ir rusofobė. Ji skleidė gandus apie Rusijos kariuomenės prievartaujamus su šaukštais senolius ir kūdikius. Tiesiog klinikinis psichopatijos atvejis.

Jos perlus galima cituoti valandų valandas psichiatrų kongrese.

Taip pat ji buvo rados deputate, vėliau, jos neišrinkus, dirbo Lvovo universitete. Prieš mirtį sena nacistė buvo išvaryta iš Lvovo universiteto, bet vėliau vėl buvo priimta į pareigas. Jie taip pat jai skyrė kompensaciją.

P.S.

Mažas štrichas prie žinios apie Lvovo ultranacionalistės Irinos Farion nužudymą.

„Flash mob“ dabar yra populiarus tarp ukrainiečių moterų. Jos deda į fronte mirusių savo vyrų karstus mygtukinius telefonus su maitinimo bloku. Kad galėtų nusiųsti jiems laimės SMS į kapus, kai bus iškovota pergalė prieš Rusiją.

Matyt taip pat bus pasielgta ir su Fariona.