Kas bus su Lietuva (ir visa pribaltika)? Mano mintys šiuo klausimu

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-07-25 22:36:00, skaitė 1654, komentavo 10

Kas bus su Lietuva (ir visa pribaltika)? Mano mintys šiuo klausimu

Naršydamasis internetuose, aptikau vieną, išeivio iš Lietuvos mintį, kurią norėčiau čia ir pacituoti:

“Aišku, aš tiksliai nežinau, kas bus su latviais, estais ir lietuviais, bet galiu tvirtai pasakyti, kad antrą kartą per 100 metų jiems nepavyko susitvarkyti savo valstybingumo.

Juokingiausia tai, kad jie negali to padaryti patys, be siuzereno pagalbos!!!!

Tai reiškia, kad tai turi būti viena iš Rusijos provincijų. Vadovauja generalgubernatorius!!!! Be jokio nacionalinio elito valdžioje, kaip buvo TSRS laikais. Leiskite jiems porą kartų per savaitę mokytis savo kalbų namuose ir mokykloje. Visa kita – valstybine, rusų kalba!“

Mano mintys šiuo klausimu.

Siūlomas receptas atrodo logiškas, teisingas ir universalus. Bet reiktų pridėti dar šiuos dalykus:

1. Endeminės baltų kalbos – latvių, estų, lietuvių – vis tiek išnyks. Šiuo metu jos išmiršta. Jas pakeičia anglų kalba. Šių šalių „nacionalinis jaunimas“ kalba angliškai. Ir galvoja kaip anglosaksai.

2. Šis netikras valstybingumas nepajėgus finansuoti mokslo ir kultūros, ypač po to, kai dėl ryšių su Rusija nutrūkimo neteko 30% BVP. Deje, to nebuvo daroma net turėjus tuos 30 procentų.

3. Pribaltikos rusaiišlaikė savo tapatybę, tačiau dabar genocido politikos dėka, ji ištrinama.

4. Bet kas bus, kai baltų kalbos išnyks? Rusija, savo pasienyje, gaus skurdžius, priešiškus teritorinius darinius, prikimštus kolonijinės sąmonės, kalbančius anglišku suržiku, kurio raison d'être yra karas su Rusija.

5. Taigi, kaip matome, kalba eina ne tik apie baltų kalbą. Kalbu apie politinę kontrolę Rusijos pasienio šalyse. Vienas dalykas, kad Kinija vykdo suverenią politiką, atsižvelgdama į nacionalinius interesus. Pribaltikos ir Skandinavijos proksiai, yra visiškai skirtingi. Manekenai. Neegzistuojanti tuštuma, kurios tamsoje slypi priešas.