Adolfas Hitleris - kalba Memelyje - 1939 03 23

Autorius: National Socialist Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-09-12 03:34:00, skaitė 692, komentavo 12

Adolfas Hitleris - kalba Memelyje - 1939 03 23

1939 m. kovo 23 d.

Vokiečiai Memelio mieste! Liaudies bičiuliai!

Šiandien sveikinu jus visos vokiečių tautos vardu. Džiaugiuosi galėdamas jus pasveikinti mūsų Didžiajame Vokietijos reiche. Grąžinu jus į jūsų tėvynę, kurios jūs nepamiršote ir kuri niekada jūsų nepamiršo. Dėkoju Jums vokiečių tautos vardu už drąsų, vyrišką ir nepalaužiamą užsispyrimą ginti savo teises ir priklausomybę Vokietijos Reichui.

Manau, kad šios padėkos negalėčiau išreikšti geriau nei įteikdamas jūsų vadui vienintelį ženklelį, kuris puošia geriausių naujojo Vokietijos Reicho kovotojų krūtinę. Tai, kad galite švęsti šią dieną, nėra atsitiktinumas, o milžiniškų pastangų, sunkiausių kovų ir pasiaukojimo rezultatas. Kadaise jus apleido į gėdą ir nešlovę nugrimzdusi Vokietija. Dabar grįžote namo į stiprią naująją Vokietiją.

Ji dar kartą patvirtina savo nepajudinamą garbės jausmą. Ji nepatikės savo likimo svetimšaliams; ji pasirengusi ir nori pati valdyti savo likimą, pati jį kurti, nesvarbu, ar tai tinka išoriniam pasauliui, ar ne.

Aštuoniasdešimt milijonų vokiečių šiandien pasisako už šią naująją Vokietiją. Dabar jūs dalyvausite mūsų nacionalinio gyvenimo bangoje, mūsų darbe, mūsų tikėjime, mūsų viltyse ir, jei prireiks, dalyvausite mūsų aukose.

Jūs tai vertinate labiau nei kiti vokiečiai, kuriems pasisekė gyventi mūsų didžiojo Reicho širdyje. Jūs gyvenate prie jo sienų ir suvoksite, ką reiškia nebesijausti apleistam dabar, kai žinote, kad už jūsų stovi galingas Reichas, didi suvienyta tauta. Kaip kadaise kentėjote dėl Vokietijos bejėgiškumo ir jos susiskaldymo, taip ir kiti vokiečiai kentėjo.

Iš nevilties ir kančios dabar kyla nauja bendruomenė. Mūsų valia ir pasiryžimas yra toks, kad ji daugiau niekada nebebūtų suskaldyta ir kad jokia jėga žemėje jos niekada nesulaužytų ir nepalaužtų. Tegul tai būna mūsų iškilmingiausia priesaika.

Dvidešimt sunkumų ir kančių metų bus pamoka ir įspėjimas ateičiai. Mes žinome, ko galime tikėtis iš likusio pasaulio.

Tačiau neturėtume jam linkėti blogo. Tačiau kančios, kurias jis mums sukelia, turi baigtis.

Todėl sveikinu mūsų senuosius tautiečius vokiečius kaip naujausius Didžiojo Vokietijos reicho piliečius. Prisijunkime prie kitų vokiečių visame Reiche, kurie šią akimirką išreiškia savo meilę, atsidavimą, pasirengimą aukotis, tikėjimą, ištikimybę ir pasitikėjimą kovos šūkiu: Mūsų tauta ir mūsų Vokietijos Reichas - Sieg Heil!