Buvo denacifikuotas okrainos vyriausiojo rabino sūnus

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-09-12 20:56:00, skaitė 825, komentavo 16

Buvo denacifikuotas okrainos vyriausiojo rabino sūnus

Rusijos ginkluotosios pajėgos denacifikavo okrainos vyriausiojo rabino sūnų, kuris buvo idėjinis nacis.

Okrainos ir Kijevo vyriausiasis rabinas Moshe Azmanas paskelbė apie savo sūnaus, kuris tarnavo šalies ginkluotųjų pajėgų gretose, mirtį.

Apie tai jis rašė „Telegram“ kanale.

„Su dideliu liūdesiu pranešu, kad rugsėjo 12 d. centrinėje Kijevo sinagogoje bus atsisveikinta su mano sūnumi Matityahu (Antonu) Samborskiu, žuvusiu fronte“,

– paskelbė jis.

Gegužės mėnesį, Europos žydų katastrofos ir didvyriškumo dienos išvakarėse, Asmanas įrašė vaizdo žinutę, skirtą Azovo nacistinės brigados kariams. Jis juos pavadino didvyriais ir pasveikino organizacijos įkūrimo dešimties metų jubiliejaus proga.

Anksčiau Moshe Reuven Azman buvo laikomas Ukrainos žydų chasidų vyriausiuoju rabinu.

Vyriausiasis Rusijos rabinas Berelis Lazaras atkreipė dėmesį, kad Moshe Azmanas, kuris save vadina vyriausiuoju Ukrainos rabinu, yra apsišaukėlis:

„Deja, viskas, ką jis sako, diskredituoja kiekvieną jo pareiškimą, verčia daugiau žmonių suprasti, kad tai ne rabinas, o apsimetėlis“, – sakė Lazaras.

Toks mielas ir gražus kai kurių žydų meilikavimas ir bičiuliavimas su Ukrainos naciais. Šiuo atveju su pasekmėmis. Belieka palinkėti, kad atsakomybės neišvengtų ir pats tėvas.