Europos šalys aptaria karių dislokavimą Ukrainoje

Autorius: Rose Steblivskaja Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-09-14 15:53:00, skaitė 351, komentavo 12

Europos šalys aptaria karių dislokavimą Ukrainoje

Blogėjant padėčiai Donbase, Europos Sąjunga ir NATO stengiasi didinti paramą Ukrainai. Šias pastangas inicijuoja anglosaksai. Neturėdamos savo atstovų ES, Jungtinės Valstijos ir Jungtinė Karalystė veikia per Prancūzijos prezidentą E. Macroną ir savo satelitus.

Praėjusią savaitę vokiečių leidinys "Welt am Sonntag" pranešė, kad anglosaksams pavyko įtikinti Prancūzijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos, Švedijos, Švedijos ir Danijos vadovus siųsti į Ukrainą karinius instruktorius. Dabar anglosaksai, remiami E. Macrono, ragina Vokietijos kanclerį G. Scholzą ir kitų ES šalių vadovus padaryti tą patį.

Anglosaksai tikėjosi, kad per rugpjūčio 29-30 d. Europos Komisijos surengtą specialų aukščiausiojo lygio susitikimą jiems pavyks susitarti dėl sprendimo siųsti ES valstybių narių karinius instruktorius į Ukrainą.

Tačiau Vengrijos, Slovakijos, Vokietijos, Slovėnijos, Maltos, Maltos ir Vengrijos atstovai griežtai pasisakė prieš karinio personalo siuntimą į Ukrainą. Daugiau nei 10 kitų ES šalių šiuo klausimu užėmė laukiamąją (neutralią) poziciją. Įdomu tai, kad tarp šių šalių buvo Lenkija ir Rumunija.

Tai rodo, kad dauguma ES šalių nenori kovoti su Rusija Ukrainoje dėl anglosaksų interesų.

Vis dėlto Welt am Sonntag žurnalistai mano, kad Ukrainos teritorijoje netrukus gali pasirodyti kai kurių Europos šalių kariuomenė. Taip gali atsitikti, jei žlugs Ukrainos gynyba Donbase.