Atskleista tikroji Pokemon GO paskirtis: slapta filmuoja viską, ką darote

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/atskleista-... 2016-08-06 02:51:38, skaitė 2404, komentavo 0

Atskleista tikroji Pokemon GO paskirtis: slapta filmuoja viską, ką darote

Milžiniško populiarumo sulaukęs Pokemon GO žaidimas netrukus gali sukelti dar didesnį šoką vartotojams, kurie žaidžia šį žaidimą, praneša beforeitsnews.com.

Pasak užsienio žiniasklaidos šaltinių, prancūzų saugos ekspertams pavyko nulaužti Pokemon GO žaidimo šifrą kuris atskleidė šokiruojančius faktus.

Pasirodo, kad žaidimo programėlė be vartotojų žinios gali ne tik sekti jų buvimo vietą naudojant integruotus į telefonus GPS imtuvus, tačiau ir įrašinėti pokalbius, fotografuoti ar net filmuoti ir visus šiuos duomenis siųsti į už Atlanto esančius serverius.

Tai reiškia, kad turėdami savo telefone Pokemon GO žaidimą, jus potencialiai galite būti stebimi 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitė to net nežinodami.

„Tai yra tikru tikriausias žmogaus teisių pažeidimas. Tiesiog nesuvokiama kiek privačios ir kompromituojančios medžiagos dabar kažkas yra surinkęs apie kiekvieną žmogų pasaulyje, kuris buvo įsidiegės žaidimą savo telefone“, – užsienio žiniasklaidai komentavo Prancūzijoje dirbantis saugos ekspertas.

Nors prancūzams ir nepavyko sužinoti į kokius būtent privačius serverius yra siunčiama informacija, sąmokslo teorijos šalininkai tvirtina, kad už visos šios kampanijos slypi JAV CŽV tarnyba.

Žmonės visame pasaulyje skundžiasi, kad pokemonai kartais atsiranda netikėčiausiose vietose: tualetuose, jų kambariuose ir mažai lankytinose vietose.

Teoriškai, tie žmonės kurie valdo žaidimą, gali bet kada pakliūti į kiekvieną pasaulio kampelį: į seimą, parlamentą, gamyklas ir net į miegamąjį. Jiems tik užtenka savo vartotojams pranešti, kad šalia yra kažkoks pokemonas, o šie ištraukia savo telefonus iš kišenių ir to net nežinodami, perduoda tiek vaizdine, tiek garsine informaciją šnipinėjančiai tarnybai.

Verta pažymėti, kad žaidimą sukūrė Niantic Labs. firma, kurią įkūrė John’as Hanke’as. Maža to, tas pats J. Henke’as įkūrė ir Keyhole Inc. – projektą kuris kartografuoją žemės paviršių. Tačiau mažai kam žinomas faktas, kad Keyhole Inc. buvo finansuojama CŽV vidinio „In-Q-Tel“ fondo (įkurto dar 1999 metais).

„Žmonės patys leido būti šnipinėjamiems. Jeigu kažkada jie negalėjo patekti į mūsų namus, pamatyti kaip mes gyvename, ką darome, ką valgome, kada mylimės, kada einame miegoti, tai dabar mes patys atidarėme jiems duris“, – pasipiktinimo neslėpė prancūzas.

Manoma, kad slaptą visos informacijos apie žmonės rinkimą bus bandoma pateikti kaip kovą prieš teroristus ir nusikaltėlius, tačiau mažai kam tokie argumentai gali pasirodyti įtikinami.