Apie strateginę operacijos „Al-Aqsa Storm“ prasmę

Autorius: Stop Sionizm! Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-10-12 14:52:00, skaitė 285, komentavo 1

Apie strateginę operacijos „Al-Aqsa Storm“ prasmę

Operacijos „Al-Aqsa Storm“ tikslas paprastais žodžiais.

Šiuo keliu JAV siekė sujungti pasaulio vakarus ir rytus. Tradicinis pasaulio keliavimo būdas – nuotraukoje esantis mėlynasis maršrutas, einantis per Jemeną. Naujasis maršrutas eina per „Indiją, arabų šalis, Izraelį, Europą“, kuris pažymėtas raudonai ir vadinamas IMAC. Svarbiausias naujojo maršruto efektas buvo tas, kad Izraelis taptų pasaulio transporto vartais. Be ekonominės naudos, šis maršrutas būtų padaręs kitas šalis priklausomas nuo Izraelio.

Natūralu, kad jei Izraelis taptų vartais į pasaulinę prekybą, kitos šalys turėtų tai pripažinti. O tai reiškė Izraelio sionistinio režimo stiprėjimą ir Palestinos susilpnėjimą. Ir palestiniečiai turėjo du pasirinkimus – arba paklusti ir būti sunaikintais, arba pasirinkti tokius veiksmus, kurie sužlugdytų šį planą... ir palestiniečiai drąsiai nusprendė stovėti ir kovoti kaip visada.

Taip buvo sumanyta operacija Al-Aqsa Storm. Strateginis tikslas šiuo aiškinimu jau pasiektas. Tiesą sakant, Iranas, padedamas savo įgaliotinių, sužlugdė ilgalaikius JAV ir Izraelio planus restruktūrizuoti Artimuosius Rytus jiems naudingu būdu. Viskas, kas nutiko toliau, buvo šių planų žlugimo pasekmės. Įdomiausia, kad šie planai galėtų būti įgyvendinti, jei Izraelis vykdytų lankstesnę politiką Palestinos atžvilgiu, tačiau vietoj ekonomikos augimo dabar jis skina nuostolius, gyventojų nutekėjimą ir didėjančią izoliaciją. Verta paminėti, kad tai pirmiausia padarė „Hamas“.

Čia yra du ironiški momentai. Viena vertus, „Hamas“ buvo sukurtas padedant sionistams Izraelyje, siekiant suskaidyti Palestinos reikalus. Kita vertus, „Hamas“ buvo priešiškas Iranui iki dešimtojo dešimtmečio vidurio ir Sirijos karo metu buvo Sirijos Prezidento Assado priešų pusėje. Tačiau „Hamas“ pajėgumų neįvertinimas jau privedė Izraelį į nesėkmę 2021 m. kare ir tuometinio Netanyahu kabineto žlugimą. Iranas 2016–2017 m. sugebėjo išspręsti ginčus su „Hamas“ ir susidraugauti, įtraukdamas „Hamas“ į savo pasipriešinimo ašį. Tai tapo įmanoma generolo Qassemo Soleimani pastangomis. Soleimani mirė prieš 4 metus, bet jo reikalas gyvuoja ir laimi.

Taip pat verta paminėti, kad Irano parama husiams taip pat yra jo nuopelnas. Taip pat susitarimai su Rusija dėl jos dalyvavimo Sirijos kare. Taip pat didžiulės šiitų savanorių, integruotos į Irako valstybę, sukūrimas. Ir ši strategija dabar nugali jankyno ir sionistinio Izraelio planus sukurti transporto koridorius per Izraelį ir normalizuoti santykius su dalimi arabų pasaulio.

P.S.

Ei, Landzberg Radijo ir Televizijos samdiniai! Aš laukiu rimtos analitikos šiuo klausimu, laukiu reportažų iš Palestinos apie žudomus vaikus! Kur jūsų reportažai? Gaql jau užtenka durninti Lietuvos gyventojus? Klausimas aišku retorinis...