Nausėda: turime nustoti dvejoti ir skubiai imti būtinų Ukrainos pergalei veiksmų

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nausedatu... 2024-10-22 20:38:00, skaitė 43, komentavo 5

Nausėda: turime nustoti dvejoti ir skubiai imti būtinų Ukrainos pergalei veiksmų

Kovos su korupcija patirties eksportuotojas, pažeidžiamas komunistas, Gerovės valstybės kūrėjas, Sąjūdžio laikais įstojęs į TSRS komunistų partiją ir taip iš jos ir neišstojęs, Ukrainos karių kraujo bučiuotojas, Baudžiamojo kodekso (BK) straipsnių taisytojas, alternatyvių laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmių iniciatorius, kasetinių bombų fanas, žodžio „vatinukai“ mėgėjas ir vartotojas, kariauti tinkamų ukrainiečių Lietuvoje išgaudymo ir išsiuntimo į Ukrainą šalininkas bei panašių nuopelnų savininkas Gitanas Nausėda susitiko su į Lietuvą atvykusiu Ukrainos Aukščiausiosios Rados Pirmininku Ruslanu Stefančiuku.

Susitikime buvo aptartas Zelenskio Pergalės plano įgyvendinimas, Europos Vadovų Tarybos pasiekti sprendimai bei Ukrainos integracijos į Europos Sąjungą (ES) procesas.

G. Nausėda pasakė, kad Lietuva palaiko siūlomą Pergalės planą.

Pasak valstybės lyderio, šis planas apima Ukrainos pergalei būtinus elementus – pakvietimą į NATO, teisę gintis už Ukrainos sienų, karinės paramos didinimą.

„Zelenskio pristatytas Ukrainos pergalės planas yra Vakarų nepadaryti namų darbai. Turime nustoti dvejoti ir skubiai imti būtinų Ukrainos pergalei veiksmų. Vienintelis ilgalaikės taikos garantas yra Ukrainos narystė NATO. Tik Ukrainos narystė NATO yra tikra saugumo garantija“, - atskleidė G. Nausėda.

Vyriškis taip pat akcentavo, kad Ukrainos teisė gintis neturi baigtis ties Ukrainos sienomis.

„Apribojimų Ukrainai taikytis į Rusijos karinius oro uostus, amunicijos sandėlius ir logistikos linijas panaikinimas padėtų greičiau pasiekti Ukrainos pergalę ir sustabdyti Rusijos pradėtą karą“, - informavo G. Nausėda.

Jis taip pat pabrėžė, kad „Ukraina padarė didžiulę pažangą įgyvendindama Europos Komisijos rekomendacijas ir reformas“.

„Lietuva ir toliau aktyviai palaikys kuo greitesnį Ukrainos prisijungimą prie ES, nes tai svarbu ne tik Ukrainai, bet ir visai Europai“, - neslėpė G. Nausėda.

Politikas patikino, kad, „nepaisant besikeičiančio politinio ciklo, Lietuva bus ilgalaikė ir nuosekli Ukrainos rėmėja“.

Ką G. Nausėdai pasakė R. Stefančiukas LR Prezidentūra neskelbia.