Express: Vokiečiai sužino apie įvykius Vokietijoje iš britų ir rusų žiniasklaidos

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/express-vok... 2016-09-03 08:39:39, skaitė 2522, komentavo 0

Express: Vokiečiai sužino apie įvykius Vokietijoje iš britų ir rusų žiniasklaidos

Pagrindiniai vokiečių leidiniai nelabai mėgsta kritikuoti Angelos Merkel politiką ir dažnai nutyli apie šalyje vykstančias protesto akcijas, dėl to vokiečiams tenka ieškoti informacijos užsienio žiniasklaidoje. Be to, Vokietijoje cenzūruojami skaitytojų komentarai. – praneša leidinys, duodamas nuorodą į bulgarų informacinio portalo palyginamąjį tyrimą. Autoriai rekomenduoja tiems, kurie nori suvokti „realią situaciją Vokietijoje“, sekti naujienas per britų spaudą ir rusų RT.

Informacija apie neseniai per Europą nuvilnijusią teroro aktų bangą, buvo atskiesta gandais ir išsigalvojimais, o kadangi įvykiai vyko vienas po kito labai greitai, daug kam pasirodė, kad didžioji dalis leidinių turėjo pernelyg mažai laiko tyrimams ir įvykių traktavimams. Be to, kai kas baiminasi, kad dėl didelio naujienų srauto gali aktyvizuotis cenzūra, turinti politinių tikslų.

Bulgarų internetinio portalo e-vestnik duomenimis, tai ypač pasakytina apie vokiečių žiniasklaidą, kuri nemėgsta kritiškų pastabų apie Angelos Merkel migracinę politiką. O liepos 30 dieną Berlyne vykusią protesto akciją, į kurią susirinko tūkstančiai žmonių, nepatenkintų kanclerės politika pabėgėlių atžvilgiu, vokiečių spauda, įskaitant Bild, Die Welt ir kitus laikraščius – paprasčiausiai ignoravo.

Vokiečių ir britų spaudos palyginimas

„Vyriausybės migracinės politikos kritika iškart vertinama kaip ksenofonijos ir neonacistinių pažiūrų pasireiškimas. <…> Sekcija skaitytojų komentarams leidinyje Frankfurter Allgemeine Zeitung, kaip ir kitoje spaudoje negailestingai cenzūruojama. Po straipsniais neretai paliekama ne daugiau penkių komentarų. O štai po britų laikraščių straipsniais galima be vargo aptikti 500 atsiliepimų, kurie neretai paliekami skaitytojų iš Vokietijos.

Dauguma skaitytojų iš buvusios socialistinės Vokietijos, kuriems teko paragauti komunizmo, komentaruose prisipažįsta, kad jaučiasi sugrįžę į tas dienas, kai neturėjo galimybės gauti patikimos informacijos ir semdavosi žinių iš Vakarų Vokietijos Deutsche Welle. Tie, kurie nori suprasti, kas dedasi šalyje šiandien, tenka skaityti arba britų laikraščius, arba žiūrėti rusišką RT telekanalą – rašo bulgarų e-vestnik.