Mokslininkai: Gyvybei planetoje gresia naujas štamas žmonių, kurie atsparūs faktams

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/mokslininka... 2016-10-10 08:19:32, skaitė 1499, komentavo 0

Mokslininkai: Gyvybei planetoje gresia naujas štamas žmonių, kurie atsparūs faktams

Kaip liudija bauginantys naujo tyrimo rezultatai, naujas pavojingas štamas žmonių, pasižymintis rezistencija faktams, gali kelti grėsmę gyvybei planetoje.

Vykdant tyrimus Minesotos universitete, buvo išaiškintas virulentiškas štamas žmonių, kuriems praktiškai nedaro poveikio jokios informacijos formos. Kaip kovoti su tokiais žmonėmis, mokslininkai kol kas nežino.

„Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad jie turi visus sugebėjimus, reikalingus tam, kad gautų ir apdorotų informaciją, – aiškina vienas iš tyrimo autorių Devisas Logsdonas. – Tačiau kažkokiu būdu jie sugebėjo sukurti apsauginius mechanizmus, kurie faktiškai visiškai deaktyvuoja tuos sugebėjimus“.

Logsdono nuomone, ypač didelį pavojų kelia tai, kad „pasirodžius naujiems faktams, tie apsauginiai mechanizmai papildomai sustiprinami“.

Kol kas mokslininkai nesupranta, kaip būtent faktams rezistentiškiems žmonėms pavyksta nesuvokti naujai gaunamos informacijos. Šiuo metu vyrauja hipotezė, kad šis žmogiškasis štamas įgavo sugebėjimą pagauti ir atsijoti informaciją pakeliui nuo klausos nervo link smegenų. „Normalios žmogaus proto funkcijos, tokiu būdu, susiveda iki visiško nulio“ – pažymi Logsdonas.

Logsdonas patvirtino liūdnas tyrimo išvadas, tačiau, nežiūrint į tai, jis visgi turi vilties, kad grėsmė, susijusi su atsparių faktams žmonių pasirodymu, ateityje gali susilpnėti. „Kol kas kalba eina tik apie pirminius rezultatus. Visiškai įmanoma, kad jų sugebėjimas suvokti faktus padidės, jeigu jie atsidurs aplinkoje, kurioje nėra maisto, vandens ir deguonies“ – pabrėžė mokslininkas.

***

Endis Borovicas – humoristas, publikuojasi leidinyje New Yorker nuo 1998 metų.