Vladas Bieliauskas - KGBistas, tapęs milijonieriumi ir sudorotas Lietuvos saugumiečių

Autorius: Simonas Kroydonas Šaltinis: https://www.facebook.com/silvi... 2016-11-09 09:58:22, skaitė 4995, komentavo 0

Vladas Bieliauskas - KGBistas, tapęs milijonieriumi ir sudorotas Lietuvos saugumiečių


Alkoholis Vladui Bieliauskui nepadėjo

2001 metais Viename senamiesčio pube sėdėjau su pora bičiulių, kurie buvo Afganistano karo veteranai. Prie mūsų prisėdo ir Vladas. Šiek tiek įkaušęs, ir kažkaip vėliau nuvarėme visi pas jį. Nors ir buvo STATUS vadovas, milijonierius, normalus bičas buvo, ir kažkaip išsikalbėjom su juo. Pasirodo sovietiniuose žvalgybos daliniuose tarnavęs. Kaip pasakojo jis man, augęs vaiknamiuose, pastoviai kova už būvį, gabiausius pasiimdavo KGB ir tuomet jau parengdavo pagal save. Augę, gimę internatuose neturėdavo ką prarasti, neturėdavo artimųjų, nors Vladas turėjo brolį, kuris irgi vėliau nusižudė

Būdamas jauno amžiaus suprivatizavo KGB ir kitų slaptųjų tarnybų Vilniuje turimus konspiracinius butus, o vėliau su berniukų pagalba prametė sovietinius partorgus ir susiprivatizavo ir tarnybinius kariškių butus. Pusę Užupio susipirkęs buvo, daug butų ir senamiesty. Apie 40-43 tų butų buvo.

Būtent per Bieliauską Darius Mockus ir įgavo ryšius su Rusijos spec tarnybų vyrukais, jei ką, bet problema su Bieliausku buvo, kad nors Vladas gudrus ir chytras buvo, jis nebuvo toks smart kaip Mockus.

Iš esmės Mockus pasinaudojo Vlado ryšiais ir tuometine įtaka per banditus. Tais laikais be banditų paramos, daryti biznį Vilniuje buvo neįmanoma.

Kartą Vladas manes paklausė, sako Simai, tu jaunas, ar eitum ginti Lietuvos su ginklu rankoje. Ne atsakiau, kam man ginti šalį, kurioje kiekvienas už save. Teisingai, pasakė Vladas ir pridūrė, kad nėra nieko baisiau, nei karas. Tik dabar pradedu suvokt, kodėl jis sakė, kad Lietuvai reikia atsisakyti kariuomenės kuo greičiau ir nesiųsti savo žmonių mirt į Afganistaną. Nors Sovietinė ir NATO armija – du skirtingi dalykai.

Per Vladą Mockus suartėjo ir su Brigadiniais, o tada Vladą praspyrė. Tokią versiją girdėjau ne iš vieno.

Šitam klipe Vladas vos 30 ties metų amžiaus, o jau buvo vienas iš tuometinės Tele-3, kuri vėliau transformavosi į TV3 vadovų. Jis buvo nukabinęs Algimanto Čekuolio sūnaus žmoną. Su mumis buvusi Justo Čekuolio klasiokė pasakojo, kad kai su Justu mokėsi 27-tojoje vidurinėję mokykloje, Justas nieko nesimokė, bet laisvai kalbėjo angliškai, kas tais laikais buvo oho, o vėliau prasilošė. Ėjo kalbos, kad mūsų spec tarnybos specialiai pasiuntė Veroniką, kad ji suviliotų jį, o tada prametus Veroniką už kapeikas būtų galima susipirkti Bieliausko turtą, o nekilnojamo turto jis turėjo tikrai daug.

Nežinau, kiek čia tiesos, bet vienintelis Bieliauskas žinojo apie Juro Abromavičiaus makles, kada su Vlado pagalba Abromavičius dideliais kiekiais perradresuodavo benzino ešelonus į Padniestrę.


Vladas Bieliauskas (pirmas iš dešinės) dovanoja faberžė pautą Vilniaus miestui. Dovaną priėmė tuometinis Vilniaus meras Rolandas Paksas (viduryje)

2006 metų spalį Vladas nusišovė, nes nebeatlaikė mūsų spec tarnybų spaudimo. Mūsų spec tarnybos instaliuodavo jo butuose blakes, o tas prisigėręs su kirviu daužydavo sienas ir tų blakių ieškodavo.

O kas buvo suinteresuoti jo mirtimi? Pasižiūrėkite, kam tuomet STATUS valdytas nekilnojamas turtas priklauso, juolab, kad ir Vlado brolis po kelerių metų nusižudė. Ar čia panašus mūsų spec tarnybų braižas, kaip su Drąsiaus istorija? Kažkaip man atrodo, kad ir Zigmas Vaišvila ne šiaip sau paslydo. Nors gal aš ir neteisus.

Tai kartu jau buvo tas momentas, kai kauniečiai pradėjo inirtingai lysti į Vilnių ir supirkinėti verslus. Tas procesas baigėsi tik 2012 metais. Tuos laikus ir visus niuansus puikiai prisimena ir su LitPoliinter dirbęs Romas Bubnelis.

Inciatorius perimant nusišovusio Bieliausko STATUS valdytą turtą yra visiems puikiai žinomas nepriklausomybės akto signataras. Įdomiausia tai, kad pasidalinus visą turtą signataras buvo žiauriai išdurtas ir praspirtas lauk.

Bieliausko istorijos siužetą, net neabejoju puikiai surežisuotų Edvinas Kalėda, tai nebuvo paprastas žmogus.

O Veronika taip ir liko Veronika...