Lietuvos laukia naujas tarptautinis skandalas. Ne tik visos Lietuvos. Visos Rytų Europos

Autorius: Simonas Kroydonas Šaltinis: https://www.facebook.com/silvi... 2016-11-12 11:55:57, skaitė 8387, komentavo 0

Lietuvos laukia naujas tarptautinis skandalas. Ne tik visos Lietuvos. Visos Rytų Europos


Lietuvos jevrolėšų įsisavinimo simbolis - šikinykas Kaune už 153.000 eurų (virš 0,5 milijono litų)

Šis skandalas prasidės 2020-2021 metais, vos už ketverių metų. Visgi taip jau nutiko,kad JAV rinkimus laimėjo Donaldas Trampas, kuris aiškiai pasakė, kad JAV nutraukia pusę savo NATO finansavimo Europoje. Amerikiečiai jau labai greitai tiesiai šviesiai pasakys. Broliai Europiečiai, krapštykite savo pinigines ir už savo gynybą mokėkite patys.

Jeigu Britai dar nuspręs įgyvendinti savo Brexit planą ir išeiti iš Europos Sąjungos, ir ši pamažu pradės griūti, tuomet Vokietija ir kitos didžiosios Europos šalys pasikvies Lietuvos atstovus ant kilimėlio ir tiesiai šviesiai pasakys. Europos Sąjungos struktūriniai fondai jums baigėsi, ir negana to,mes norime pamatyti, kaip buvo panaudoti ES struktūrinių fondų pinigai.

Vokietis, tai ne jūsų buvęs kambariokas Kęstas, kuris pabaigęs universitetą, ir išėjęs iš barako ir papuolęs per Sąjūdžio galimybių piką, vienu skambučiu sutvarkys jūsų paraišką, primindamas, kad ir Kęstui už tai priklauso 5 % skiriamos ES paramos otkato.

Anglas ir Vokietis, atsakingas už ES struktūrinių fondų lėšų įsisavinimą Lietuvoje nepatingės atskristi į Lietuvą, į Pagėgius, Širvintas, Šilutės rajoną ir pamatyti už šimtus tūkstančius eurų ES skirtas sumas pastatytus turizmo, centrus, kultūros centrus, ir velnias žino ką. Šių demokratinių ir pilietiškų šalių atstovai pradės aiškintis, kur ir kaip buvo panaudotos Europos Sąjungos skirtos lėšos.

Va tada ir prasidės. Pasimatys, kad skirtos lėšos buvo panaudotos pasistatyti privačioms kaimo turizmo sodyboms. Tų pinigų niekas į ES biudžetą negrąžins. Nes kyla klausimas.

ES pinigai, tai kieno. Tai kaip ir ne mūsų. Tai tiesiog juos duoda, ir juos valdininkas pasiima.

Kodėl sakau pasiima?

Todėl, kad 90% visų ES skiriamų fondų lėšų įsisavina tie patys rajoninių savivaldybių valdininkai, kurių šeimos nariai įkuria firmeles, ir per jas įsisavina lėšas.

Pasižiūrėkite kokiais mastais tas įsisavinimas vyko Druskininkuose?

Ar bent buvo nors vienas valdininkas pasodintas už ES lėšų iššvaistymą?

Geriausias pavyzdys yra Kauno auksinio tualeto istorija, kuomet 153 tūkstančius eurų kainavęs Kauno viešojo tualeto statyba virto komedija. Buvo pastatytas paprastas pigus jūrinis konteineris, kuris jau virto metalo laužu.

Kauno auksinio tualeto prie Kauno Pilies statybai statybai 2007– 2008 metais buvo išleista 153 tūkst. eurų. Mano bičiulis 2007 metais Klaipėdos prieigose už 50 tūkst eurų tuo metu pasistatė didžiulį namą. Tuo tarpu Kauniečiai 2007 metais auksinio tualeto statybai 2007– 2008 metais išleido 153 tūkst. eurų. Statyba baigėsi tuo, kad visi pinigai buvo išvogti, ir tualeto vietoje buvo pastatytas jūrinis konteineris.

Tuomet vyko teismai, kurie valstybei kainavo dar šimtus tūkstančių litų, ir visi buvo išteisinti, o kai kurie išteisintieji dar prisiteisė ir kompensacijas, ir valstybė dar turėjo jiems išmokėti tūkstančius litų.

Ir čia tik KAUNO AUKSINIS TUALETAS!!!

Dabar vyksta kartų kaita politkoje, ir pamažu į politiką ateina vakaruose išsilavinimą gavę, puikiai angliškai kalbantis jaunimas. Vat dabar ir prasidės viskas. Ir kai šaltu protu, be jokių sentimentų bus susodinti keli šimtai valdininkų už korupciją ir protegavimą, ir kai Lietuva sumokės kelis šimtus milijonų eurų baudų už savo valdininkų klaidas tuomet viskas ir pasikeis į gerają pusę.

Druskininkų skandalas, daug kitų dvarų, ir privačių darželių statybų už valstybės pinigus skandalų. Čia jau nesvarbu, ar socialdemokratai ar konservatoriai, ar paksistai ar tvarkiečiai ar velnias žino kas. Viskas prasidės nuo to, kad ES antikorupcinė taryba pasamdys brangias Britų, Amerikiečių, Skandinavų advokatų kompanijas, kurios per savo dukterines įmones Lietuvoje pradės atstovauti ES struktūrinių fondų davėjų interesus.

Viskas prasidės pvz. nuo to, kad Nidoj, Šventojoj išdavė leidimus statyboms, kai pastačius pastatus išaiškėjo, kad statybos buvo vykdomos nelegaliai ant valstybinės žemės. Pastatai nepriduoti, teismas įpareigojo nugriauti, milijoniniai nuostoliai, atitinkami leidimų parašus sudėję politikai nebedirba, o dauguma jų jau ir mirę, subrangovai, rangovai bankrutavo, o nei vienas botelis, viešbutis nenugriautas, o pasirodo, kad daug nelegaliai pastatytų viešbučių, kaimo turizmo sodybų finansuoti už ES sąjungos skirtas lėšas. Saudargas Paulius bus tas žmogus, kuris valstybiniu lygiu sudėlios visus taškus ant i šiose tamsiose bylose.

Ir tada kris ne tik daug galvų, bet trumpam sugrįš ir 1990-ieji laikai, kuomet pasipils užsakomosios žmogžudystės. Viskas nurims apie 2021 metus, nes iškuopus visą šitą mėšlą mes apsidairysime ir pamatysime, kad mūsų GDP susilygino su Italija.

Viskas bus gerai, bet prasideda laikai, kuomet prieš teismą ir visuomenę stos šimtai politikų, valdininkų ir verslininkų ir teismas turės išaiškinti, kur pradingo milijardai, ir kodėl oficialūs projektai kainavo 2-3 kartus brangiau, nei juos galėjo pastatyti ir išvystyti privatus kapitalas.

Visgi didžiausias absurdas yra tai, kad Lietuvos periferiją ir provinciją valdo buvę komuniagos mokantys tik rusų kalbą ir duoti zadanijas. Ir visa tai vyksta ne pokaryje, ar baudžiavoje, o 2016 metais, kada jau 12 metų esame išimtinai angliakalbės Europos Sąjungos ir vakarų civilizacijos dalis.

Mus valdo tie patys, kurie užėjus Rusijai, mandagiai Putino valdžiai pasakytų, kad nepriklausoma Lietuva buvo tik mažytis nesusipratimas, o kai kurie seimo nariai, parlamentarai nepasikuklintų ištarti ir Algirdo-Mykolo žodžius:

"Kol kabės ši Šetono Dukra ir trispalvis skuduras, aš nekalbėsiu!!!"

Baigsis Europos Sąjungos skiriami struktūriniai fondai, ir nebeturėsime ką valgyti. Net ką pavogti nebeturėsime, nes viskas bus išvogta.

Nenusiminkite draugai. Kai nebebus ką valgyti, pradėsime maitintis moliu. Moliu, smėliuku, kaip kam skaniau:

Kas turės pinigo ant dujų smėliuko galės pasikepti su taukais. Tai yra ekologiškas hipsterinis maistukas. Nebijokite... Niekas neatsitiks. Valgykite molį semkite ir grūskite burnon kol jūsų brolis, sesuo, kaimynas neatvyko su točke ir nesusikrovė viso iškastinio molio į kibirus.