Audrius Bačiulis: Atia, konservatoriai ir nauji ginklai Lietuvos kariuomenei

Autorius: Audrius Bačiulis Šaltinis: http://ldiena.lt... 2016-11-17 09:23:29, skaitė 8273, komentavo 1

Audrius Bačiulis: Atia, konservatoriai ir nauji ginklai Lietuvos kariuomenei


Mano atsakymas konservatorių gaujai

Labas rytas gerbiamieji skaitytojai. Taip jau nutiko, kad išėjau iš portalo Veidas.lt  ir nuo šiol rašysiu Lietuvos Dienoje. Kasdien matydamas apšašėjusios ir priešmirtinių konvulsijų tampomos Konservatorių partijos beformį kūną supratau viena: reikia dingti iš šitos gaujos kuo greičiau. Vytautas Lanzbergis vyresnysis užvakar paskambino man, ir paprašė atvesti į protą savo anūką Gabrielių. Sako, reikia jį padaryti grubesniu, agresyvesniu, tad kodėl man, Audriui, neužsiėmus pedagogine veikla. 

Kiek už tai sumokėsite man, paklausiau Vytauto Lanzbergio. Tai Vytautas numykė, kad duos 10 eurų, ir dar pastatys penkis bokalus alaus. Aš jo paklausiau ar juokauja? Pasirodo visiškai nejuokauja, nes pasak Vytauto Lanzbergio, kitas žurnalistas Andrius Užkalnis suteikia paslaugas dar pigiau, nes rašo užsakomuosius straipsnius restoranams už dyką, svarbu, kad duotų pavalgyti ir galėtų nusifotkinti asmenukei, kad po to įsidėtų patiekalą į Instagramą ir kad visi vaikai matytų kaip skaniai Andrius pavalgė. 

Aš negalėjau nusiristi iki tokio lygio, todėl susisiekiau su Lietuvos Dienos redakcija ir pasisiūliau jiems rašyti karybos tema, juolab, kad ir algas Lietuvos Diena moka neblogas. 2000 eurų per mėnesį, o tai tikrai gerai, nes su mama gyvenu, mašinos neturiu, tai užtat galėsiu dabar nusipirkti kiek tik noriu savo mylimiausių riešutukų ir keptos duonelės.

Taigi pirmiausia noriu papasakoti apie vos prieš dvi dienas Lietuvos kariuomenės įsigytus 40 tūkstančių Rusiškų Berdano šautuvų su buka ir smaila kulipka. Šių šautuvų išskirtinė savybė yra ta, kad jie turi keturbriaunį adatišką durtuvą. Tai labai patogu,kai mūsų arkliais ginkluoti kariai puls Rusų prieštankines pozicijas. Kadangi šautuvas yra medinis, tai remonto atveju ir pigus medinių dalių pakeitimas. Ilgas senoviškas durtuvas ir tiesus buožės kakliukas, yra labai patogus tiesioginėse durtuvų kautynėse.


Durtuvams pirkti bus skelbiamas atskiras viešasis konkursas, kuriame laimės "Nata bene"

Kitas  be proto labai efektyvus Lietuvos kariuomenės įsigytas ginklas, tai  aštuonvamzdis Nock Volley Gun. Tai nepaprastas aštuonių vamzdžių ginklas! Juos mums palankiomis kainomis pasiūlė amerikiečiai. Sakė, kad jie tikrai ilgaamžiški,nes pagaminti dar 1780 metais ir iki šiol labai paklausūs. Amerikiečių generolas sakė, kad šitų šautuvų priešingai, nei prieš tai amerikiečių Lietuvai dovanotų automatų USGI M-14 grąžinti nereikės. 


Šiuo galingu ginklu galima iššauti net 8-is kartus neužsitaisant!

Krašto apsaugos ministrė Rasos Juknevičienės pageidavimas pristatyti Lietuvai pirmajį moterišką tanką buvo išgirstas. Britanijos karinės jūrų pajėgos Lietuvos kariuomenei pagamino specialų moterišką tanką Little Willie (Mažoji Rasa). Tai itin manevringas tankas galintis pasiekti, net 4.8 km per valandą greitį. Jame telpa trijų žmonių įgula. Pirmasis Lietuviškas tankas, kaip ir priklauso moteriškiems tankams, yra ginkluotas kulkosvaidžiais. 


Tankas grakščiai kaip tikra dama įveikia bet kokias kliūtis

Aš taip pat norėjau apžiūrėti šitą tanką, bet neįtilpau į jį.

Lietuvos kariuomenė dar visai neseniai ketino pirkti 100 vokiškų karinių šarvuočių Boxer už 386 milijonus eurų. Jau buvo suderintas kontraktas beliko pasirašyti pirkimo sutartį, bet rinkimus laimėjo Valstiečių Partija, kuri pasakė, kad šarvuočius reikės perdirbti į karinius kombainus. Taip, pat noriu paskelbti žinią:

Išsiskyriau su Vaiva Mainelyte, tai dabar liūdulėlis man.

Tai su bičiuliu sėdom ant dviračių, nurūkom į Kirtimų taborą verbuoti šauktinių Lietuvos kariuomenei. Davėm čigoniukams flomasterių ir porą jų užverbavom.


Svarbiausia - motyvacija!