Vokietijoje dirba mažiausiai 520 aukšto lygio džihadistų, kurie gali surengti teroro atakas

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/i-voki... 2016-11-30 08:38:47, skaitė 2707, komentavo 0

Vokietijoje dirba mažiausiai 520 aukšto lygio džihadistų, kurie gali surengti teroro atakas


Pabėgėliai - studentai, inžineriai ir programuotojai - taip juos pristato savo liumpenelektoratui Vokietijos MDO (masiniai durninimo organai)

Lapkričio 29 d. pranešta, kad Vokietijos saugume (Konstitucijos apsaugos federalinėje tarnyboje, Bundesamt für Verfassungsschutz arba BfV) Kelne aptiktas 51 metų džihadistas, infiltravęsis į šią tarnybą, kurios viena užduočių yra antiteroristinė veikla.

Šiuo metu konfidencialius duomenis rinkęs ir gerai apgalvotą teroro ataką planavęs vyras suimtas, apklausiamas. Jis ketino susisprogdinti BfV būstinėje.

Į saugumą dirbti šis Vokietijos pilietis priimtas 2016 m. balandį, anksčiau jis dirbo banke. Jis sėkmingai praėjo visas patikras, nesielgė įtartinai.

Tik jam pradėjus dirbti BfV, paaiškėjo, kad vyras nuolat įsirašinėja slaptus duomenis į savo atmintukus. Informaciją, renkamą saugume, jis perduodavo internetu, juo aptarė planus sprogdinti BfV būstinę.

Įtariamasis buvo užverbuotas Daesh nario salafisto prieš dvejus metus.

Neseniai 20 džihadistų aptikta ir kitoje Vokietijos saugumo tarnyboje, tiksliau, karinėje kontržvalgyboje MAD (Militärischer Abschirmdienst). Joje infiltravęsi teroristai domėjosi naujausiais ginklais, taktiniu apmokymu, kuris būtų naudingas rengiant teroro atakas.

Oficialiai Vokietijoje veikia dar viena saugumo tarnyba, BND (Bundesnachrichtendienst), kol kas apie joje dirbančius džihadistus nepranešama.

Vokietijos vidaus reikalų ministras Tomas de Mezjė (Thomas de Maiziere) 2016 m. rugsėjį įspėjo, kad Vokietijoje dirba mažiausiai 520 aukšto lygio specialistų, kurie yra džihadistai ir gali surengti aukšto lygio teroro atakas.

Tuo metu BfV įspėja, kad salafistų judėjimas Vokietijoje greitai auga. Manoma, kad dabar naujų salafistų yra ne mažiau kaip 9200.

Šaltinis: welt.de