Jeigu permainų vėjo sukelti negalime, bent skersvėjį gerą padarykim

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/jeigu-... 2016-12-01 08:39:06, skaitė 2482, komentavo 0

Jeigu permainų vėjo sukelti negalime, bent skersvėjį gerą padarykim


Ukrainos didvyrė Nadia Savčenko (dėl kurios beveik dvejus metus badauja P. Auštrevičius) ir Ukrainos chuntos statytinis, p-rezidentas, milijardierius Petro Valcman (pagal žmoną - Porošenko)

 

Beveik dvejus metus iš eilės badaujantis, Lietuvos interesus Europos Parlamente atstovaujantis liberalas Petras Auštrevičius kelia klausimą, „ar Lietuva savo broliams ir sesėms iš Ukrainos gali tik palinkėti sėkmės sunkiame kelyje, kai Europos didieji nerodo vienybės bei sprendžia savo vidaus problemas?“

„Susidaro toks vaizdas“, - kritikos strėlę į Europos didžiuosius paleido P. Auštrečius.

Pasak liberalo „po Ukrainos premjero ir parlamento vadovo vizitų Budapešte bei Vilniuje pasiekti skirtingi rezultatai“.

„Vengrai (net su sienų „statytoju“ Orbanu) iš savo pusės prakalbo apie nacionalinį bevizį režimą Ukrainai, o mūsų Vyriausybė ir Užsienio reikalų ministerija atsisveikinimui tik palinki sėkmės, šimtąjį kartą išreikšdama „tvirtą“ paramą. Sunku, bet Jūs ten kaip nors laikykitės…“, - ironizuoja vien vandeniu ir duona gyvas europarlamentaras.

P. Auštrevičius viešai klausia, „ko bijo mūsų Vyriausybė, kodėl nesiimame iniciatyvos patys?“

„Negi esame tokie bejėgiai ir negalime savarankiškai nuspręsti, pvz., bent mokestį nacionalinėms vizoms Ukrainos piliečiams panaikinti? Jeigu nesugebame nieko doro pešti Paryžiuje ar Hagoje, tai gal rodykime pavyzdį Vilniuje, o ne prisidėkime prie Ukrainos siuntinėjimo nuo Junckerio prie Ruttes ar Hollande’o, nuo Europos Komisijos prie Europos Parlamento. Tai labiau primena užduotį sunešioti geležines kurpaites nei tikrą norą rasti sprendimą“, - teigia politikas.

Pasak P. Auštrevičiaus, „jeigu kas nors Europoje yra nusiteikę vilkinti reikalus dėl Ukrainos, tai dar nereiškia, kad Lietuvos vaidmuo – tik padūsauti ir pasibėdavoti“.

„Lietuva, geranoriškai ir savarankiškai apsisprendusi dėl nacionalinių vizų Ukrainai, parodytų pavyzdį kaimynams, kad galime irtis pirmyn, ne tik sėdėti rankas sudėję. Dar daugiau: Baltijos šalys galėtų parodyti bendrą iniciatyvą, - siūlo liberalas. - Lietuvoje ir Lietuvos kuriamos partnerystės – toks gali ir turi būti mūsų tikslas, mūsų planas. Jeigu permainų vėjo sukelti negalime, bent skersvėjį gerą padarykim. Tam reikia atsidaryti duris ir langus.“