Ričardas Savukynas kviečia susidoroti su Ignalinos Kultūros ir sporto centru. Ar delfis prisijungs?

Autorius: Laurynas Ragelskis Šaltinis: http://ldiena.lt... 2016-12-28 05:13:16, skaitė 7725, komentavo 0

Ričardas Savukynas kviečia susidoroti su Ignalinos Kultūros ir sporto centru. Ar delfis prisijungs?

Kalėdų - Naujų metų tarpušventis palieka daug laiko virtualiems klaviatūrų kariams ir sofų generolams pademonstruoti savo taktinius ir strateginius sugebėjimus virtualiuose informaciniuose karuose. "Lietuviški" p-rezidentūros elfai irgi nesnaudžia, o atidžiai stebi ar neatsiras kokių biudžetininkų drįsusių nukrypti nuo generalinės rusofobijos ir tarybofrenijos linijos.

Ir štai, feisbukinių skundikų ir isterikų grupės "Jorkšyrų elfai" steigėjas ir ideologas Ričardas Savukynas (dar pasirašinėjantis kaip Rokiškis Rabinovičius) užsiundė savo proliberastinius mankurtus ant Ignalinos Kultūros ir sporto centro. Už tai, kad šios įstaigos saviveiklininkai savo kultūrnamio 40-mečio proga IŠDRĮSO pasirodyti scenoje su pionieriškais kaklaraiščiais ir tarybinėmis mokyklinėmis uniformomis. Maža to, vaizduodami 1976-uosius metus mosavo scenoje raudona vėliava ir badė akis siaubingu tarybiniu lozungu, žudančiu lietuvyje žmogų: "MENAS PRIKLAUSO LIAUDŽIAI!"


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1406090189415343

Į šį R. Savukyno kvietimą susidoroti su Raudonąja Agresija vienaip ar kitaip sureagavo virš 700 feis-bukintojų, 66 pasidalino kvietimu, pakomentavo daugiau nei 120. Čia pateiksiu tik pačius charakteringiausius komentarus, geriausiai parodančius kovotojų už lietuvių sąmonės tyrumą išmintį, protą bei sumanumą.

Gediminas Paukštė Rengėjus kuo skubiau į mentinę rakom apiforminti! Pirmas įspūdis-gal tai š. Korėja,bet tekstas gi lt!

Tadas Mayhemaz cia tipa kaip kad mieste korperatyvai su mafios tema..... oj negaliu, kulturkes direktore ant lauzo per uzgavėnes pirma.... o tipa ten tu raudonu skareliu ir uniformu is kur jie gavo? ar ten normalu jas spintoj laikyt?

Marius Barkauskas Kai školnikai apsirengia rusofašistų aprangą ir laksto po sceną tai kažkodėl vatnikams humoras. O jeigu uniformas su svastikom ant peties mokinukai būtų apsivilkę ir vaikščiotų po scena ranką iškėlę? Tada irgi juokinga ble? Du fašizmai, bet vienas kažkodėl humoras.

Ričardas Krūminis Tai ar neuždrausta sovietiniai skiedalai, simboliai, vaizdiniai ir kt.triedalai, PO ŠUNS KAKALAIS! ?

Valerijus Lewi Kozlovskis kas gi juos uzdraus jei seime puse komsomolcu-turi ir partinius bilietus ir zenklelius paslepe-laukia ejimo-

Edmundas Lengvensas As apakes.....prikurta atatinkamu instituciju kad to nebutu, tai ka jos veikia ???....Pinigus isisavina ??

Valerijus Lewi Kozlovskis kokia parodija kokioj ligoninej-? ar jus visai debilai-? nematot kas panosej darosi-? toks ispudis jog 1980 "velikaja rodina" laikais svencia o litowcai glusai akli nemato--"ligoninej//parodija" -

Mindaugas Butkus Kazkam pabodo uzimamos pareigos.. galvoja.. nusipjausiu ta shakele nafig..

Robertas Rezgevičius Reikia buti debilais, kad daryti "parodijas" hibridinio-informacinio karo metu...

Vale Bikute Raudone Butu gerai, kad jeigu nepatinka, kreiptumetes i policija, o ne i Facebooka Ar reikia garsiai pasaukt facebooke kokie mes patriotai?

Ramūnas Jasiūnas Ir valdziai viskas ok?

Vaidas Laurynas Papinigis "Generaline repeticija:belaukiant Putino"(2016)V.L.P.

Nikita Zogas Sitie jobani komunistai yra tikru tikriausi priesai, ne butaforijos

Rolandas Mykolaitis Jo, pirmas įspūdis nepabuvusiam renginyje, gerokai padviso partiankėm. Bet to dvoko išsiilgusiems, jie sako, kad kvepia ramunėliais, nors tu ką. 26 nepriklausomybės metai, ar aš sapnuoju?

Nerijus Juodis nezinau ka jie cia rode, bet paemus viena foto manau galima butu sodinti visus rezisierius, artistus, menininkus ar kitus piliecius. rasau tai del to, kad mes kazkada per LIK,a irgi parodijavom mokyklą komunizme

Danutė Budrytė Samienė Galim ir taip mąstyti p. Andriau, bet jei Rusijos žiniaskaida nukopijuos fotografijas kokia nostalgija Lietuvoj taryboms.? Kaip tada jiems paaiškinsim , kad čia buvo ne tam kontekste, ar tik humoras?! Todėl derėtų ko gero ištrinti nuotraukas.

Marius Macevičius o krw čia tai išmonė... o buvo ten toks achujenai juokingas numeris kaip priima visus į pionierius bet vienas sako ne negaliu aš per mišias patarnauju man tikėjimas neleidžia ir tada visi būsimi esami pionieriai pradeda iš to vieno tyčiotis ir visaip gnobinti o po metų lietuvą laisva nelieka pionierių ir visi it šūdo kandę. labai juokinga.

Rolandas Mykolaitis Sugriauto Alepo vaizdų, Donecko oro uosto ir Krymnash fone trūksta.

Vytenis Petrusevičius Bljed... nėra žodžių. Nesu tikras, kad pavyktu iškrušt už įstatymo pažeidimą. Viską pateisins ale švietimo tikslais, teatralizuota, salėje ir tik siaurai auditorijai bet labai šlykštu

Daina Jarasuniene kas čia per atgimimas , policijai perduot

Milda Ščukauskaitė Am... Tai gal po dar kokių 10 metų ir apie ISIS kas galės kokį spektakliuką paruošti, gi istorija, neištrinsi. Tų pavyzdžių tiek daug, bet nemanau, jog pvz. vokiečių teatro būreliai ruošia pasirodymus apie II pasaulinį karą ir ką gero/blogo ši šalis nuveikė jo metu. Kad ir kokia istorija bebūtų, bet reikia sugebėti ją pateikti taip, jog kelios nuotraukos nesukeltų pykčio bangos. Net jei ir viskas kišama po MENO žodžiu.

Rolandas Mykolaitis Gerą legendą susikūrėt, tikiuosi tam tikros instancijos tinkamai išanalizuos to parado kontekstą ir tolerantiškai, remdamiesi laikmečio aktualijomis, įvykiais Sirijoje, hibridinių ir tiesioginių invazijų RF, tiesioginės visų to meto okupacijų, karinių, žmoniškumui nusikaltimų ir teisių perėmėjos ir įvertins tą Visagino instaliaciją.

Diana Žvirblienė Stebimės rusų išplautais smegenimis, o čia pas mus tokių iki valiai. Ne pionierių rūmų atidarymo jubiliejus buvo minimas. Teko dalyvauti ir sovietmečiu saviveikloje, na nebuvo tiek raudonų vėliavų kultūrnamiuose. Matyt, kažkam baisi nostalgija.

Gintaras Arunas Valiulis Tai neatsirado staiga-tiek šeimų,kažkas rašė scenarijų,darė rūbus,dekoracijas,derino,ilgai repetavo,finansavo- tik dabar pamatėm?!

Gediminas Si Lietuvos Šviesuolis - Jolanta Narbutaitienė
Mokytoja metodininkė Jolanta Narbutaitienė, Ignalinos rajono kultūros centro masinių renginių režisierė. Ji negaili savo talento ir jėgų - režisuoja renginius, jau daugiau nei dvidešimt metų vadovauja vaikų ir jaunimo teatrui „Iki“. Dalyvauja festivaliuose, rengia ir vykdo įvairius projektus.
Čia toks šviesuoliškas projektas buvo?

Modestas Rudys Susikišk savo prisiminimus, pagarbą ir tą istorijos dalį į subinę. Ir grūsk taip giliai kol pasileis vėmalai, nes būtent taip ir išperdei savo sušiktą postą.

Modestas Rudys Kas per watafakingas su tokiais renginiais? Pažiūrėjus į kai kurių atsilupusių protų komentarus, tai nieko nuostabaus. Kada jūs putinoidinės subinės suprasit, kad okupacija, genocidas ir fašizmas yra blogis ir tokie bajeriai yra ne žaidimas ir jokia čia faking nostalgija sušiktiems komunistiniams laikams. Už tokius dalykus reiktų baudžiaką taikyti. Kas per šūdai ant Lietuvos užplaukė?

Vytautas Kavaliunas Čia ne nostalgija. Čia jau zombrodkomunistinoidinė šizofrenija. Ir tokius reik gydyt ir kuo skubiau.

Vytautas Kavaliunas Tie raudoni kaklaraiščiai kaip tik ir mena visą tą šūdą su kuriuo mes gyvenom 50m. Kurio dėka prisiveisė zbrodo katras dusina Lietuvą ir nenori jog ji taptų modernia. Ir tokio šūdo pas mum neturėtų būt. Ne už tai žuvo mūsų partizanai,ne už tai sausio 13d žuvo žmonės jog komunistinis šūdas vešėtų ant Lietuvos žemės. Mes turim istoriją kurią turim skiepyt savo vaikam, o tai knygnešiai,partizanai ir t.t. Pasakot apie tuos kas rizikavo ir guldė galvas už Lietuvos laisvę. O čia spjūvis visiems Lietuvos sūnums ir dukroms atidavusiems jėgas ir gyvybę už Lietuvą.

Soy de los Balticos Tai šitas išvešėjęs nesikeikiant suš..neomarksizmas ir lenino anūkų virusas, pasirodo, NET dviejuose LR miestuose, jau?!! Čia gal kokie užsimaskavę putlerio apologetai inicijavo cielą 'edukacinį projektą" ar, kaip išsireiškė viena protinga moteris FB šiandien - "gal mus jau okupavo, kol šventėm Kalėdas?" Noo comments!

Kaulinis Diedas Skaitau ir negaliu patikėti kad yra tiek nevispročių besidžiaugiančių tokiu renginiu.

Rūta Ust "Setone prasau" atvejis buvo grindziamas ale neapykanta pries vaikus. O cia izeidimas visiems isgyvenusiems (ir neisgyvenusiems, nes buvo istremti, susaudyti, iszudyti) sovietmeti. Sitas sudinas reikalas primena sudina laikotarpi. Ir yra sudina propaganda, kuri galimai pazeidzia BK.

Rūta Ust Ar zmones, kurie galvoja, kad Rusija yra taiki valstybele, tikrai neverti psichiatro patikros?

Marius Barkauskas Įsivaizduojat kokio Kulturhauso jubilieju Frankfurte arba Berlyne - sėdi salėj ir vokiečiai ir žydai ir biškį lenkų, o ant scenos marširuoja moksleiviai su hitlerjugendo uniformom? Neįmanoma įsivaizduot, nes to negali būti. Nes labai gėda. Lygiai taip pat neturi būti šito šūdo ir Lietuvoj. Tai nėra cool. Lygiai kaip nėra cool čėrkos su lenino snukiu, čėburaška ar back to ussr party. Tai yra supistas raudonos spalvos fašizmas.

Andrius St vat čia tai dėjote.....čia jau ne ATPK 188,- gerokai stipriau, realiai ir iki BK 170 traukia.....jei vietinė policija nereaguos, tikiuosi prokuratūra viešąjį interesą gins

Žinoma, buvo ir atsakas į šį R. Savukyno išprovokuotą išpuolį, bet argi profesionalius elfus proto balsas kada nors stabdė? Kaip ir bandymas žmonių kalba paaiškinti, ką jie mato nuotraukoje:

Vaida Utkaitė Prieš 40 metų, 1976 metais per kalėdas buvo atidaryti Ignalinos kultūros namai. Pradžioje koncerto 2016-ųjų metų žmonės (renginio vedėjai) randa seną laikraštį su antrašte apie naują kultūros centrą. Ir vedėja pasako, kaip norėtų pamatyti, kaip viskas tada atrodė ir kalėdinis stebuklas įvyksta ir jie persikelia į tų metų kalėdinį koncertą (nes Ignalinoj kalėdiniai koncertai vyksta jau ne vienerius metus ir yra labai mėgiami). Ir Ignalinos kolektyvai pajuokiančiai įkūnija tų metų žmones ir kolektyvus. Po kolektyvų pasirodymų tie renginio vedėjai nori sugrįžti į savo laikus ir sugrįžta ir eina į šių metų kalėdinį koncertą, kaip ir turėjo. Tada tie patys kolektyvai pasirodo (su kitais numeriais) tik jau šiuose laikuose. Buvo bandyta parodyti kontrastą tarp anų dienų vienodumo, perdėto idealizmo ir šių dienų laisvumo. Taip kad sovietinis įvaizdis sudarė tik pusę koncerto. Tiesiog buvo bandyta pafantazuoti, kaip tais metais galėjo atrodyti toks koncertas ir palyginta su šia diena. Man kaip gimusiai laisvoje Lietuvoje buvo įdomu, o matant kaip ir tais laikais gyvenę žmonės moka pašiepti aną santvarką buvo linksma žiūrėti. Tokia mūsų istorija, negi ją dabar ištrinsi...

Oficialus Ignalinos savivaldybės straipsnis apie Kalėdinį koncertą: Kalėdinis koncertas ignaliniečius sugrąžino į praeitį

Ne, kur tau - kovotojai prieš Puolantį Rusą demaskavo dar vieną priešo atakos, bandant pralaužti frontą, kryptį. Kitoje Lietuvos pusėje Kremlius forsavo Nemuną:

Daiva Delnickaitė Ten yra komentaras iš Jurbarko "Ir pas mus panašu". Su nuotrauka. Lozungai ir pionieriai.


https://www.facebook.com/1498614223746984/photos/a.1850773335

Net neabejoju, kad mankurtų nevilties klyksmas interneto dykumoje bus išgirstas delfinariumo amebų ir 15minutinių presstitučių. Ir tiriamosios žurnalistikos asai tipo valatkos ir pancerovai savo gležnomis žydiškomis krūtinėmis uždengs Lietuvos priešų ambrazūras.

O jeigu rimtai. Seniai laikas nusimesti tą išgamų išverstaskūrių mums primetamą rusofobų ir Tarybinės Lietuvos niekintojų rolę. Tarybų Lietuvos Socialistinė Respublika buvo lygiai tokia pat MŪSŲ - LIETUVIŲ TAUTOS valstybė, kaip ir visos kitos mūsų turėtos ir prarastos. Lygiai tokia pati, kaip ir šiandieninė Lietuvos Respublika, kurioje valdantysis šūdelitis nuo savo valdžios Olimpo šika ant liaudies galvos, kuri yra kvazinepriklausoma ir pseudolaisva, kurioje žmonės gyvena tik todėl, kad myli savo Tėvynę.

Tie kurie nemyli - arba pabėgo iš Lietuvos, arba draugiškai pritardami šūdeličiui kartu su juo loja ant MŪSŲ Praeities, ant MŪSŲ Lietuvos, ant Mūsų Tautos.