Die Zeit: Vagenknecht pasisakė už gynybinę sąjungą su Rusija

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.ru/20... 2017-01-17 13:57:11, skaitė 3657, komentavo 0

Die Zeit: Vagenknecht pasisakė už gynybinę sąjungą su Rusija

Vokietijos Bundestago kairiųjų frakcijos lyderė Sara Vagenknecht palaiko Trampo išsakytą NATO kritiką: ji pasisako už NATO aljanso paleidimą ir saugumo sąjungą su Rusija, rašo dienraštis die Zeit.

Vagenknecht pareikalavo savarankiškos Vokietijos gynybos politikos. Jos nuomone, NATO turi transformuotis į kolektyvinę gynybos sistemą, kurioje dalyvautų Rusija.

Savo interviu Donaldas Trampas pasakė, kad NATO dabartiniu savo pavidalu paseno. Aljansas buvo sukurtas prieš daugelį metų ir nepajėgus kovoti su terorizmu. Be to, Trampas sukritikavo Europos valstybes, kad NATO narės prisiima per mažą finansinę naštą Sąjungoje.

Vokietijos valdžia nuosaikiai sureagavo į Trampo pareiškimą ir pažymėjo, kad po Trampo inauguracijos „tampriai bendradarbiaus su nauja JAV valdžia“.

Vokietijos užsienio reikalų ministro Valterio Šteinmajerio žodžiais, pačioje NATO Trampo pareiškimas sukėlė „sumaištį“, nes jo žodžiai prieštarauja JAV gynybos ministro žodžiams. Jis išreiškė viltį, kad JAV „išsaugos savo įsipareigojimus aljanse“.

http://www.zeit.de/politik/ausland/2017-01/nato-sahra-wagenknecht-donald-trump-russland-sicherheitspolitik