Džekas Ma: Amerika iššvaistė 14 trilijonų karams

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/dzekas-ma-a... 2017-02-01 08:42:25, skaitė 3041, komentavo 0

Džekas Ma: Amerika iššvaistė 14 trilijonų karams

Kaltinti Kiniją Amerikos patiriamomis ekonomikos problemomis neteisinga, už šias problemas atsakinga pati Amerika, kuri iššvaistė trilijonus dolerių karams, vietoje to, kad investuotų tuos pinigus į infrastruktūrą ir nuosavą tautą. – pareiškė internetinės prekybos giganto Alibaba įkūrėjas Džekas Ma.

„Ne kitos šalys vagia iš jūsų (Amerikos) darbo vietas. – pasakė Ma per interviu CNBC. – Tai jūsų strategija. Paskirstykite pinigus ir resursus tinkamu būdu“.

Verslininkas teigia, kad JAV išleido daugiau kaip 14 trilijonų dolerių per pastaruosius 30 metų karams, vietoje to, kad investuotų šiuos pinigus į nuosavą šalį. Būtent dėl to sulėtėjo JAV ekonomikos augimas, o ne dėl to, kad Kinija pavogė darbo vietas.

„Amerikos transnacionalinės kompanijos užsidirbo milijonų milijonus dolerių globalizacijos dėka. Per paskutinius 30 metų IBM, Cisco, Microsoft uždirbo dešimtis milijonų – pelnas, kurį jie gavo, yra nepalyginamai didesnis už keturių didžiausių Kinijos bankų drauge sudėtą pelną. Tačiau kur gi nuėjo tie pinigai?“

Ma nuomone, Amerika neteisingai paskirsto lėšas: pernelyg daug pinigų tenka Volstritui ir Silicio slėniui. Vietoje to šalis turi padėti Vidurio Vakarams ir aukštojo išsilavinimo neturintiems amerikiečiams.

„Jums reikia leisti pinigus nuosavai tautai. – teigia Alibaba įkūrėjas. – Ne kiekvienas gali baigti Harvardą, kaip aš“.

Ankstesniuose interviu Ma prisipažino, kad jo 10 kartų nepriėmė į Harvardą.