Google nepastebimai klausosi jūsų per mikrofoną. Kaip surasti įrašus

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/google-nepa... 2017-02-02 13:33:18, skaitė 4158, komentavo 1

Google nepastebimai klausosi jūsų per mikrofoną. Kaip surasti įrašus

Kompanija Google neslepia fakto, kad klausosi savo vartotojų, tačiau, švelniai tariant, ir neafišuoja šito.

Google ne tik įrašo pokalbius, bet ir saugo juos savo serveriuose. Be to, jūsų klausomasi ne tik tada, kai išmanusis įjungtas, bet ir tada, kai jis paprasčiausiai guli greta jūsų, pavyzdžiui, ant darbo stalo.

Kam kompanijai to reikia? Google aiškina tai būtinybe rinkti ir analizuoti informaciją, kuri paskui padės algoritmui parinkti reklamą, atitinkančią jūsų interesus. Skamba ne taip jau ir baisiai, tiesa?

Tačiau.

Pirma. Asmeninė informacija gali patekti į svetimas rankas, jeigu kas nors nulauš jūsų paskyrą.

Antra. Jeigu įvyks kažkoks konfliktas ar tiesiog nesusipratimas su valdžia, jūsų pokalbius kompanija privalės perduoti atitinkamoms žinyboms.

Trečia. Atvirai kalbant, vartotojo interesams pritaikyta reklama dažnai visiškai neatitinka tų pačių interesų ir tik erzina vartotoją. Šiuo atveju informacijos rinkimas atrodo išvis beprasmiškai.

Beje, Google garbei galima pasakyti, kad kompanija neslepia, kad renka asmeninius duomenis, dėl to kiekvienas gali autorizuotis savo paskyroje ir paskaityti ten surinktą informaciją.

Štai čia saugomi visi duomenys iš jūsų telefono mikrofono. Jeigu kol kas ten nieko nėra, vadinasi, jūs kol kas nesinaudojote balso pagalbininku, t.y. niekada nesakėte „OK, Google“.

O štai čia pilnas dosjė, kurį surinko apie jus Google, ji pagrįsta tuo, ką veikiate internete. Tarp viso kito čia yra informacija apie tai, kur lankėtės (tiksliau, jūsų telefonas), visa tai, ko ieškojote internete, visi puslapiai, kuriuos atidarėte. Laimei, patogi navigacija leidžia greitai ir nepaliekant pėdsakų visa tai pašalinti.