R. Karbauskis: esu išrinktas tarnauti žmonėms ir tai darysiu, nežiūrint į visus bandymus tam trukdyti

Autorius: Ramūnas Karbauskis Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/rkarba... 2017-02-06 09:02:14, skaitė 3412, komentavo 0

R. Karbauskis: esu išrinktas tarnauti žmonėms ir tai darysiu, nežiūrint į visus bandymus tam trukdyti


R. Karbauskis. Nuotr. facebook.com

 

Akivaizdu, jog mūsų ketinimai sutvarkyti alkoholio kontrolės sistemą, skaidrinti farmacijos sektorių, noras mažinti valstybės valdymo aparatą, pažaboti korupciją ir t.t. yra tikrosios priežastys, dėl kurių siekiama sugriauti mano reputaciją ir atitraukti nuo neatidėliotinų darbų. Paliesti milžiniški interesai. Esu išrinktas tarnauti žmonėms ir tai darysiu, nežiūrint į visus bandymus tam trukdyti.

Viešumoje paskleista informacija, kad savo turto deklaracijoje esą esu nurodęs ne visus man priklausančius nekilnojamojo turto objektus Ispanijoje, yra visiškai neteisinga.

Taip, pasitaiko klaidų, bet jos nėra sąmoningos ar piktybiškos. Esu dėkingas žurnalistams, kurie atkreipė dėmesį į galimą klaidą mano turto deklaracijoje – iš tiesų, nebuvau deklaravęs namo statybai Ispanijoje iš banko paimto kredito. Tačiau, noriu pabrėžti, tai nesukuria jokių mokestinių prievolių valstybei, o deklaracija jau patikslinta.

Niekada jokia įmonė, kurioje turiu akcijų, neprekiavo, neprekiauja ir neprekiaus alkoholiu. Ispanijoje įsteigta įmonė, kurios akcininku esu, neturi leidimo tokiai ekonominei veiklai kaip prekyba alkoholiu, niekuomet tokio leidimo neturėjo ir niekada nebuvo kreiptasi į atitinkamas valstybines institucijas dėl tokio leidimo gavimo.

Tai, kad Ispanijoje įregistruotos įmonės vienas iš steigėjų ispanas prieš šešiolika metų į įmonės įstatus tarp kitų veiklų įrašė ir prekybą alkoholiu, nereiškia, jog toks realus ketinimas buvo, yra ar bus. Tai patvirtina ir praėję šešiolika metų – minėta įmonė niekada nepirko ir nepardavė nė lašo alkoholio.

Esu verčiamas teisintis dėl daugelio dalykų, kurie yra interpretacijų bei šmeižto produktas. Nesivelsiu į šitą žaidimą. Jei yra kokių įtarimų ar kaltinimų – suinteresuotus asmenis prašau kreiptis į atitinkamas institucijas.

Apgailestauju, kad visuomenei nuolat brukama informacija apie mano namus, verslą, šeimą ir pan. Belieka tikėtis, jog pradėti ir būsimi darbai, vykdant žmonėms duotus pažadus, bus geriausias atsakymas į visus klausimus.